Guerilla tijdens Oktober Dansmaand

Dansguerrilla tijdens Oktober Dansmaand

Deze week gaan vier studenten choreografie en vier professionals met tachtig (internationale) studenten aan de slag met guerrilla, dans op locatie in de binnenstad, een jaarlijks terugkerende performance tijdens Oktober Dansmaand. 

Guerilla vindt plaats in het kader van het Erasmus+ onderzoeksproject INCLUSIVE waarin zowel studenten als docenten van dansacademies uit Antwerpen, Praag en Leeds op bezoek bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg om een intensief studieprogramma te volgen rondom het thema Re-designing Spaces. Letterlijk het herinrichten van de publieke ruimte (openbare dagelijkse materiële ruimtes als ook openbare virtuele ruimtes) door middel van het dansende lichaam. 

Thema’s van acht choreografen

Alle acht choreografen willen met hun werk eerder iets aan de omgeving toevoegen dan de dagelijkse gang van zaken verstoren. Het gaat bij hun werk over de aandacht van de dans en de ruimte. Alle choreografen richten zich op universele en hedendaagse thema’s en stellen vragen over de snelheid en oppervlakkigheid waarmee we leven. Andere thema’s die aan bod komen zijn de systemen die ons manipuleren, migratie en Europa, lichamelijkheid in de openbare ruimte en wat onze waarneming bepaalt. 

Samenwerking

Guerrilla is een samenwerking tussen DansBrabant, De NWE Vorst en Fontys Dance Academy. Met werk van: Katja Heitmann, Loïc Perela, Daniel Almgren Recén, Liat Waysbort en bachelor Choreografie studenten Luisa Schmitz, Annemijn Rijk, Evangelos Biskas en Ivana Diboune. 

Te zien in de binnenstad van Tilburg van donderdag 22 t/m zaterdag 24 oktober 2015. donderdag 22 oktober 18.30-21.00 uur, vrijdag 23 oktober 14.30-18.00 uur en zaterdag 24 oktober 13.00-16.00 uur.

In het decembernummer van Dans Magazine lees je meer over 'Inclusive'! Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 30 november 16:00 uur een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis. Profiteer van onze superaanbieding: 1 jaar Dans Magazine voor slechts € 27,50 én 3 cadeaus!

Meer inspiratie