Theatraal AM Waal

Theatraal AM WaalOp zondagmiddag 21 april vindt voor de tweede keer het festival Theatraal AM Waal plaats. Vanaf 13.00 uur zijn er dans- en theatervoorstellingen op tien plekken in Nijmegen Benedenstad, het Valkhofpark en op schepen in de Waalhaven. Het festival biedt jonge ambitieuze makers de gelegenheid om een voorstelling te ontwikkelen en deze te presenteren op een podium. Voor deze tweede editie konden de makers zich tot 1 januari aanmelden. Uit de aanmeldingen is vervolgens een selectie gemaakt en uiteindelijk zijn een tiental makers uitgenodigd voor Theatraal AM Waal.

Dansvoorstellingen zijn er van onder andere Katja Heitmann, In Your Dreams en Diversion Works Dance. Katja Heitmann gaat in Kraud-Fun-Ding in op de vraag wat kunst waard is, een belangrijke vraag in een tijd waarin subsidies verdwijnen. Het publiek is hierbij zeer belangrijk: zolang het geld blijft komen gaat de voorstelling door. In Ontploft van In Your Dreams zien we hoe een jonge danseres haar leven weer oppakt na een ongeluk waarbij ze gehandicapt is geraakt. Diversion Works Dance is een nieuw collectief bestaande uit dansers en theaterwetenschappers. Ze zijn geïnteresseerd in de interactie tussen dans en andere kunstvormen.

Elke voorstelling duurt twintig minuten en wordt driemaal op een bepaalde locatie gespeeld. Op deze manier is het mogelijk om meerdere voorstellingen te bezoeken. Locaties zijn onder andere: Museum Het Valkhof, Gastenschip Orca en de Sint Nicolaaskapel.

Het project is een initiatief van Festival De Oversteek. Enkele makers die te zien zijn op Theatraal AM Waal stromen door naar dit festival dat op 21 en 22 september plaatsvindt in Nijmegen.

Kijk voor meer informatie over de makers, voorstellingen en het programma op www.theatraalamwaal.nl