David Dawson

Nationale Ballet Floor Eimers Dawson
Reportage - 10 jan 2023

Tekst: Vica Kolbeek

Voor onze nieuwe rubriek Next Generation zijn we naar de voorstelling Dawson geweest van Het Nationale Ballet in Amsterdam. We hebben Floor Eimers gesproken over de voorstelling en tips voor alle jonge dansers in Nederland.

Anna Ol & Artur Shesterikov in Onegin. Foto Marc Haegeman
Nieuws - 13 okt 2017

Opnieuw krijgt Het Nationale Ballet een hoge waardering in de jaarlijst van Dance Europe met in totaal twintig eervolle vermeldingen. Een meer dan in 2016.

Het Nationale Ballet - Concerto Concordia met Anna Ol & Jozef Varga, ensemble. © Hans Gerritsen
Review - 17 feb 2017 - Joanna Fox

In Made in Amsterdam 2 van Het Nationale Ballet voeren fraaie duetten de boventoon in werken van gerenommeerde choreografen van internationale allure. Edo Wijnen danst echter solo in Citizen Nowhere van David Dawson (wereldpremière). Maar schijn bedriegt.

Overture - David Dawson. © Hans Gerritsen
Review - 15 jun 2016

Gezien op 11 juni - Nationale Opera & Ballet.

De "rebellen van de dans" Justin Peck, George Williamson, Ernst Meisner en David Dawson doorbreken enkele dogma’s, hoewel ‘rebellie’ een iets te grote term is.

Trois Gnossiennes - Hans van Manen, bron Nationale Opera en Ballet
Review - 17 feb 2016 - Joanna Fox

De keuze van Het Nationale Ballet voor een avondvullende en vol programma met klassiek dansrepertoire vanaf de negentiende eeuw zegt, net zoals de de jonge topdansers in speciaal gemaakte videoclips, iets over zichzelf en hun visie op dans.

Het Nationale Ballet, Cool Britannia
Review - 19 jun 2015

Met het indrukwekkende drieluik Cool Britannia laat Het Nationale Ballet zien dat ze open staat voor vernieuwing en experiment. 

David Dawson
Nieuws - 11 dec 2014

De internationaal gerenommeerde choreograaf David Dawson wordt per 1 januari 2015 Associate Artist van Het Nationale Ballet.

Nieuws - 15 jul 2014

Het Nationale Ballet brengt met het programma Back to Bach een eerbetoon aan een van de grootste componisten aller tijden: Johann Sebastian Bach, die nog altijd een onuitputtelijke inspiratiebron is voor choreografen wereldwijd. Back to Bach bestaat uit vier balletten, ieder gedanst op muziek van Bach. De balletten zijn van Hans van Manen, Krzysztof Pastor, David Dawson en de nieuwe Nederlandse choreograaf Ernst Meisner.

Nieuws - 20 feb 2014

In het nieuwe seizoen presenteert Het Nationale Ballet een bijzonder en gevarieerd programma met vier wereldpremières, twee Nederlandse premières, drie reprises en De Junior Company brengt een coproductie met ISH. Dat belooft wat!

Nieuws - 24 okt 2013

Op zondag 27 oktober 2013 wordt om 13:00 uur het Gala van Het Nationale Ballet uitgezonden op Nederland 2. Kun je die onverhoopt niet zien, dan is de herhaling van de uitzending op maandag 28 oktober om 23:55 uur, ook op Nederland 2.

Pagina's

Abonneren op David Dawson