Tv-uitzending van het Gala van Het Nationale Ballet

Tv-uitzending van het Gala van Het Nationale Ballet op 27 oktober.Op zondag 27 oktober 2013 wordt om 13:00 uur het Gala van Het Nationale Ballet uitgezonden op Nederland 2. Kun je die onverhoopt niet zien, dan is de herhaling van de uitzending op maandag 28 oktober om 23:55 uur, ook op Nederland 2.

Het Gala 2013 was de officiële opening van het nieuwe balletseizoen 2013-2014 en vond plaats op zaterdag 7 september. Het Nationale Ballet toonde hoogtepunten uit het repertoire, optredens van alle eerste solisten van het dansgezelschap en allerlei voorstellingen en debuten, waaronder Don Quichot.

Een samenvatting van deze feestelijke avond wordt op zondag 27 oktober uitgezonden in NTR Podium op Nederland 2. Hierin kun je onder meer Grand Defilé zien met meer dan 220 dansers, en verschillende solo’s, pas de deux en groepswerken van de stersolisten van Het Nationale Ballet, waaronder de nieuwe eerste solist Vito Mazzeo.

Verder kun je Variations for two couples van choreograaf Hans van Manen en Overture van David Dawson terugzien. Daarnaast wordt het podiumdebuut van de twaalfkoppige Junior Company getoond. Dans Magazine mocht een interview afleggen met de artistiek coördinator van de Junior Company, Ernst Meisner. Lees het interview hier.

Nationale Opera & Ballet

Deze week werd bekend dat Het Nationale Ballet vanaf 17 februari 2014 verder gaat als het Nationale Opera & Ballet. Dit vanwege de fusie van het gezelschap met De Nederlandse Opera en Het Muziektheater Amsterdam.