Christopher Wheeldon

Nationaal Ballet organiseert Cinderella dating show
Nieuws - 4 dec 2018

Vrijgezelle prinsen en prinsessen opgelet: op donderdag 13 december organiseert Het Nationale Ballet de datingshow Cinderella zoekt Prins(es) ter promotie van sprookjesballet Cinderella van Christopher Wheeldon.

Het Nationale Ballet - Concerto Concordia met Anna Ol & Jozef Varga, ensemble. © Hans Gerritsen
Review - 17 feb 2017 - Joanna Fox

In Made in Amsterdam 2 van Het Nationale Ballet voeren fraaie duetten de boventoon in werken van gerenommeerde choreografen van internationale allure. Edo Wijnen danst echter solo in Citizen Nowhere van David Dawson (wereldpremière). Maar schijn bedriegt.

Foto: Angela Sterling - La dame aux camélias, het Nationale Ballet
Nieuws - 16 nov 2015

Balletdansers steunen balletdansers tijdens het Balletgala van Stichting Dansersfonds ’79. De achttiende editie van het gala vindt plaats in Stadsschouwburg Amsterdam.

Het Nationale Ballet, Groot Britannie, Cindarella, London Coliseum
Nieuws - 1 jul 2015

Het Nationale Ballet danst ´Cinderella´ zes maal in het London Coliseum. Dit is al de tweede keer dat Het Nationale Ballet op tournee gaat met de nieuwe productie van de Britse choreograaf Christopher Wheeldon.

Het Nationale Ballet, Cool Britannia
Review - 19 jun 2015

Met het indrukwekkende drieluik Cool Britannia laat Het Nationale Ballet zien dat ze open staat voor vernieuwing en experiment. 

Alices Adventures in Wonderland
Review - 29 dec 2014

Op 16 december 2014 was Alice’s Adventure in Wonderland ook voor balletliefhebbers in de rest van de wereld te bewonderen op het witte doek. In wel 1500 bioscopen in 40 landen werd de voorstelling live vertoond vanuit het Royal Opera House.

Cinderella Nationale Ballet
Review - 18 dec 2014

Onze nieuwste recensente ging op vrijdagavond 12 december naar Cinderella van Het Nationale Ballet. Het balletsprookje van Christopher Wheeldon nam haar mee in een magische wereld. Ze was helemaal betoverd!

Nieuws - 9 dec 2014

The Royal Opera House vertoont een live productie van Christopher Wheeldons magische ballet Alice's Adventures in Wonderland, op dinsdag 16 december in 33 Nederlandse bioscopen.

Nieuws - 4 dec 2014

De solisten voor het balletsprookje Cinderella van Christopher Wheeldon zijn bekend gemaakt.

Nieuws - 17 apr 2014

Een Wintersprookje van choreograaf Christopher Wheeldon wordt op maandag 28 april, live vanuit Covent Garden, eenmalig vertoond in de Nederlandse bioscoop. Wheeldons creatie van Shakespeare’s romantische toneelstuk The Winter’s Tale is op vrijdag 11 april voor het eerst ten tonele gebracht in het Royal Opera House in Londen.

Pagina's

Abonneren op Christopher Wheeldon