Het Nationale Ballet, Groot Britannie, Cindarella, London Coliseum

Het Nationale Ballet op Tournee naar Londen met Cinderella

Het Nationale Ballet gaat op tournee naar Londen met Cinderella. Het gezelschap danst zes voorstellingen van het sprookjesballet in het London Coliseum op 8, 9, 10 en 11 juli 2015. Anna Tsygankova en Matthew Golding dansen de première in Londen.

Het is de tweede keer dat Het Nationale Ballet op tournee gaat met de nieuwe productie van de Britse choreograaf Christopher Wheeldon, sinds een reeks voorstellingen in Hong Kong afgelopen maart. Soliste Anna Tsygankova en vaste gastsolist Matthew Golding dansen de première in Londen. Verder zullen de rollen van Cinderella en prins Guilluame worden gedanst door eerste solisten Igone de Jongh, Maia Makhateli, Jozef Varga, en Artur Shesterikov.

Het Nationale Ballet, Groot Britannie, Cindarella, London Coliseum

Cindarella van Christopher Wheeldon

Cinderella in het Coliseum wordt in Londen gepresenteerd door het Britse theater Sadler's Wells. Christopher Wheeldon is een van de associate artists van dit beroemde danstheater. Cindarella ging in december 2012 bij het Nationalle Ballet in wereldpremière. Ook was Cindarella in de Verenigde Staten te zien bij coproducent San Francisco Ballet, alvorens de productie in 2014 weer naar Nederland terugkeerde voor een reeks uitverkochte voorstellingen in de Nationale Opera & Ballet. Christopher Wheeldon ontving in 2013 de prestigieuze Benois de la Danse, de oscar van de dans, voor 'beste nieuwe choreografie' voor Cinderella.

Meer inspiratie