Christopher Wheeldons ballet Een Wintersprookje 28 april in de bioscoop

Royal Ballet Winters TaleEen Wintersprookje van choreograaf Christopher Wheeldon wordt op maandag 28 april, live vanuit Covent Garden, eenmalig vertoond in de Nederlandse bioscoop. Wheeldons creatie van Shakespeare’s romantische toneelstuk The Winter’s Tale is op vrijdag 11 april voor het eerst ten tonele gebracht in het Royal Opera House in Londen.

Een Wintersprookje

Na zijn prachtige ballet in De Avonturen van Alice in Wonderland vervolgt Christopher Wheeldon zijn succesvolle samenwerking met ontwerper Bob Crowley en componist Joby Talbot met de creatie van zijn eerste ballet, gebaseerd op een toneelstuk van Shakespeare, het romantische Een wintersprookje (The Winter’s Tale).

Het verhaal volgt de verwoesting van een huwelijk (Leontes & Hermione) door een allesvernietigende jaloezie, het verlaten van een kind (Perdita) en een schijnbaar hopeloze liefde. Door spijt en berouw – en nadat een beeld op wonderbaarlijke wijze tot leven komt – eindigt het in vergeving en verzoening.

Lauren Cuthbertson, voor wie eerder de rol van Alice was gecreëerd, danst in deze productie de rol van Hermione, Olivier Award winnaar Edward Watson danst Leontes, Sarah Lamb is Perdita, Steven McRae is Florizel, Zenaida Yanowsky is Paulina en Federico Bonelli danst Polixenes.

Ballet in de bioscoop

Kevin O’Hare, directeur van The Royal Ballet zegt; “Het is fantastisch dat deze nieuwe ballet producties veel verder reiken dan het auditorium van The Royal Opera House – met behulp van de bioscoop, internet en andere digitale kanalen, zijn we nu in staat de voorstellingen te delen met een veel groter publiek over de hele wereld.”

ROH Live Cinema wordt vertoond in meer dan 40 landen, meer dan 1.500 steden. In Nederland zijn de live vertoningen te zien in bijna 30 bioscopen. Op dinsdag 16 december is ook Wheeldons succesvolle ballet Alice’s Adventures in Wonderland in de bioscoop te zien.