Christopher Wheeldon's ballet Alice's Adventures in Wonderland in de bioscoop

The Royal Opera House vertoont een live productie van Christopher Wheeldons magische ballet Alice's Adventures in Wonderland, op dinsdag 16 december in 33 Nederlandse bioscopen.

Alice's Adventures in Wonderland Christopher

Wheeldons avondvullende ballet Alice's Adventures in Wonderland brengt het bekende verhaal van Lewis Carroll tot leven. Dansend met een meisjesachtige charme wordt Alice (Sarah Lamb), na haar val in het konijnenhol, in Wonderland vergezeld door een scala van bekende personages. Met de Hartenboer (Federico Bonelli) danst ze een tedere pas de deux. Daarnaast zien we ook het nerveuze Witte Konijn (Edward Watson), de tap-dansende Mad Hatter (Steven Mcrae) en de wrede Hartenkoningin (Zenaida Yanowsky), die een parodie op het beroemde Rozen adagio uit The Sleeping Beauty uitvoert.

Alice's Adventures in Wonderland was het eerste avondvullende ballet voor het Royal Ballet sinds 1995 en ging in 2011 wereldwijd in première met uitverkochte zalen. In Nederland is de voorstelling, live vanuit Covent Garden, te bewonderen in 33 bioscopen; een goede start van een magische Kerst op dinsdag 16 december om 20:15u.

Ga voor meer informatie en kaarten naar de website van ROH cinema.

Choreograaf Christopher Wheeldon

Christopher Wheeldon (1973, Somerset, Engeland) danste bij The Royal Ballet en het New York City Ballet. In 2000 beëindigde hij zijn danscarrière en ging hij zich volledig richten op zijn carrière als choreograaf. Christopher Wheeldon is een van 's werelds meest gevraagde choreografen van dit moment.