Anna Tsygankova

Danseres Anna TsygankovaVoordat Anna Tsygankova (Novosibirsk, Rusland) in 2007 naar Nederland kwam, had ze al een indrukwekkende solistencarrière achter de rug: ze danste bij het befaamde Bolsjoi Ballet in Moskou, bij het Hongaars Nationaal Ballet en bij het Ballett der Wiener Staatsoper. Anna is opgeleid aan de balletacademie in Novosibirsk en de Académie de Danse Classique Princesse Grace in Monte Carlo.

Dansprijzen Anna Tsygankova

Ze heeft diverse internationale dansprijzen op haar naam staan en ontving in 2008, een jaar na haar aantreden bij Het Nationale Ballet, de Alexandra Radius Prijs. In 2011 volgde – voor haar rol als Kitri in Don Quichot – ook een nominatie voor de Zwaan voor de Meest Indrukwekkende Dansprestatie van de VSCD. Anna is een veelgevraagd soliste op buitenlandse dansgala’s. Mede daardoor prijkte haar naam in 2012 hoog op de lijst van de internationale dansers-top 100 van tijdschrift Dance Europe.

Mata Hari - Het Nationale Ballet, foto Marc Haegeman
Nieuws - 25 okt 2017

De winnaars van de jaarlijkse prijzen van Stichting Dansersfonds ’79 zijn bekend. Ook is er een ‘Speciale Prijs’ voor choreograaf Stephen Shropshire.

Anna Ol & Artur Shesterikov in Onegin. Foto Marc Haegeman
Nieuws - 13 okt 2017

Opnieuw krijgt Het Nationale Ballet een hoge waardering in de jaarlijst van Dance Europe met in totaal twintig eervolle vermeldingen. Een meer dan in 2016.

 Igone de Jongh in Romeo en Julia van Rudi van Dantzig. © Angela Sterling
Nieuws - 8 okt 2016

Op 7 oktober ontving eerste soliste Igone de Jongh een belangrijke oeuvre dansprijs, de Gouden Zwaan. Ook eerste soliste Anna Tsygankova kreeg een Zwaan. The Lost room was de meest indrukwekkende dansproductie van het jaar.

Light ©Deen van Meer
Nieuws - 21 jul 2016

VSCD en de Nederlandse Dansdagen hebben voor de Zwaan 'meest indrukwekkende dansproductie' genomineerd: Three, The Lost Room en Light. Voor de Zwaan 'meest indrukwekkende dansprestatie' zijn genomineerd: Sarah Murphy, Anna Tsygankova en Jozefien Debaillie.

Prijswinnaars Anna Tsygankova, Remi Wörtmeyer met hun Awards vergezeld door Ted Brandsen, directeur van Het Nationale Ballet.
Nieuws - 28 apr 2016

Anna Tsygankova en Remi Wörtmeyer, eerste solisten van Het Nationale Ballet, zijn 25 april 2016 beiden uitgeroepen tot de meest expressieve danser tijdens de vijfentwintigste editie van het Dance Open Festival in Sint Petersburg, Rusland.

Foto: Angela Sterling - Giselle met Igone de Jongh
Review - 17 okt 2015

De reproductie van het romantische ballet Giselle uit 1841- gerevitaliseerd door Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante in 2009, maar met respect voor de klassieke ballettraditie - blijkt eigentijdser dan het aanvankelijk oogt.

 Het Nationale Ballet, Hans van Manen Live
Review - 15 sep 2015

De dansante variatie in 'Hans van Manen Live' is enorm. Nederlands bekendste choreograaf schept voor de dansers van Het Nationale Ballet ongekende mogelijkheden die ze met een onbevangen gretigheid exploreren. Een verrijking voor iedereen.

Het Nationale Ballet, Groot Britannie, Cindarella, London Coliseum
Nieuws - 1 jul 2015

Het Nationale Ballet danst ´Cinderella´ zes maal in het London Coliseum. Dit is al de tweede keer dat Het Nationale Ballet op tournee gaat met de nieuwe productie van de Britse choreograaf Christopher Wheeldon.

Jewels Nationale Ballet
Review - 18 feb 2015

Balletvoorstelling Jewels keert eindelijk terug op het podium van de Nationale Opera & Ballet. Jewels ging 12 februari in première en de dansers van Het Nationale Ballet maakten wederom indruk met dit fonkelende drieluik.

Cinderella Nationale Ballet
Review - 18 dec 2014

Onze nieuwste recensente ging op vrijdagavond 12 december naar Cinderella van Het Nationale Ballet. Het balletsprookje van Christopher Wheeldon nam haar mee in een magische wereld. Ze was helemaal betoverd!

Pagina's

Abonneren op Anna Tsygankova