Akram Khan

Nieuws - 3 mrt 2020

schrit_tmacher festival viert 25ste jubileumeditie.

Antwoord op de vraag, ‘waarom dansen we?’
Nieuws - 29 apr 2019

Sky Arts kondigt een grote nieuwe documentaire aan, Why Do We Dance. Een grondige en nauwkeurige verkenning van de motivaties, provocaties en meer.

Until the Lions is Dansproductie van het Jaar. © Jean Louis Fernandez
Nieuws - 2 sep 2016

Voor het Duitse tijdschrift Tanz hebben 42 Europese danscritici het afgelopen dansseizoen weer onder de loep genomen. Het oordeel geeft erkenning aan Anne Teresa De Keersmaeker, Alexei Ratmansky, het Bayerisches Staatsballett en meer.

Until the Lions - Akram Khan. © Jean Louis Fernandez
Review - 6 jul 2016

Until the Lions speelt met het contrast tussen man en vrouw, licht en donker, vooruitgang en stilstand, vergeving en wraak. Akram Khan maakt zo niet alleen een duister sprookje, maar geeft ook diepgang en zet de kijker aan tot nadenken.

Terugblik Flamenco Biënnale 2015
Nieuws - 26 feb 2015

De Flamenco Biënnale Nederland bracht van 16 januari tot en met 3 februari 2015 met hun jubileumeditie de internationale hedendaagse flamenco-top naar Nederland. 

Nieuws - 12 jun 2014

In samenwerking met het Julidans Festival organiseert de Henny Jurriëns Stichting talloze intensieve zomerworkshops voor professionals en semi-professionals. Veel bekende choreografen, docenten en dansgezelschappen zullen hier tussen maandag 30 juni en vrijdag 18 juli open workshops aanbieden.

Nieuws - 30 dec 2013

horeograaf Akram Khan brengt de beroemde Sacre du Printemps weer op het podium. Zijn voorstelling iTMOi is ondermeer op 16 januari te zien in de Rotterdamse Schouwburg.

Nieuws - 24 jul 2013

Het project ‘Ervaar daar hier Theater’ presenteert voor de tweede keer een serie theater- en dansvoorstellingen uit landen met theatertradities waarmee het Nederlandse publiek niet of nauwelijks bekend is. Maak kennis met een wereld met gedachten, gevoelens en gebeurtenissen die ver van je af staan, maar tegelijkertijd herkenning oproepen.

Abonneren op Akram Khan