Marijke Eliasberg geeft dansworkshops bij Summer Intensive 2014

Marijke Eliasberg geeft dansworkshops bij Summer Intensive 2014In samenwerking met het Julidans Festival organiseert de Henny Jurriëns Stichting talloze intensieve zomerworkshops voor professionals en semi-professionals. Veel bekende choreografen, docenten en dansgezelschappen zullen hier tussen maandag 30 juni en vrijdag 18 juli open workshops aanbieden.

Marijke Eliasberg

Speciaal vanuit New York City komt Marijke Eliasberg over naar Amsterdam om haar technische en choreografische benaderingswijze over te brengen op jonge (semi-)professionals bij de HJS (Henny Juriëns Stichting). Zij is co-artistiekleider en oprichter van The Next Stage Project en bekend docent en choreograaf in NYC.

Oorspronkelijk is Marijke Nederlands, maar inmiddels werkt ze al vijftien jaar in NYC waar ze samen met Jana Hicks het project heeft opgericht. The Next Stage Project bestaat al ruim tien jaar en is een uitwisselingsproject tussen dansers uit verschillende landen met als doel dansers naar een hoger niveau te tillen.

Dansworkshops

De workshops die zij dit keer verzorgt vinden plaats op 14 tot met 18 juli. In vijf dagen tijd zal er een unieke, nieuwe choreografie samen met de dansers gecreëerd worden. In de workshop zal repetoir van TNSP Company (The Next Stage Project) met nieuw ontwikkeld bewegingsmateriaal gecombineerd worden.

De workshop bestaat dagelijks uit een technische- en een choreografieles. Marijke werkt volgens de bekende Simonson techniek. Voor deze vijfdaagse dansweek vraagt Marijke € 200,-. De les met aansluitend een choreografieworkshop vindt plaats van 13:00 – 14:30 en van 15:00 – 17:30.

Marijke’s stijl en werk staan bekend om de organische bewegingskwaliteit in combinatie met ‘full body movement’ en subtiele interacties tussen de getalenteerde, sterke en expressieve dansers. Ze werkt en creeërt vliegensvlug en al haar werk komt voort uit haar onuitputbare passie voor dans. Als choreograaf probeert ze in het moment te zijn en laat ze zich leiden door haar inspiratie en intuïtie.

Graham techniek en countertechnique

Naast de workshop van Marijke verzorgen ook grote namen als Jiri Kylian, Wim Vandekeybus/Ultima Vez, Akram Khan en Itzik Galili intensieve workshops. Ook zijn er workshops waarin de Graham techniek, de techniek gebasseerd op het werk van William Forsythe, en de countertechnique worden behandeld.

Kijk voor meer informatie en deelname op de website van de Henny Jurriëns Fonudation.
Via deze link kun je je opgeven voor de workshop van Marijke Eliasberg (NYC).