Home » Reportage
Dansen in de zomer

7 manieren om deze zomer van dans te kunnen genieten!

De dansschool waar je normaal gesproken les hebt is in de zomervakantie dicht, maar je wilt toch actief blijven. Hoe? Wij helpen je een handje met wat je allemaal wel kan doen deze zomer!  


1. Zomerlessen volgen

Je kunt natuurlijk gewoon doortrainen in Nederland en danslessen volgen bij Henny Jurriens Studio in Amsterdam. Deze zomer zullen er veel internationale gastdocenten lesgeven. Daarnaast zijn er in het buitenland ook een aantal intensives waar je je voor kunt aanmelden. 

2. TikTok

Woon je niet bij Amsterdam in de buurt en komt het buitenland je niet goed uit deze zomer? Geen probleem. Op TikTok zijn er genoeg dansjes te vinden die je thuis kunt oefenen en delen met al je vrienden! Kijk ook eens of er online Zoomlessen worden gegeven door jou favoriete danser uit het binnen- of buitenland. 

3. Zelf dansen

En denk je nou, na al die TikTok dansjes: ik wil zelf een dansje maken, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Lees dan dit artikel en wie weet heb jij aan het eind van de zomer een eigen danschoreografie gemaakt die iedereen wil leren! 

4. Films, series en documentaires

Wil je écht lekker vakantie vieren zonder zelf te hoeven dansen? Er zijn genoeg dansfilms, series en documentaires op Netflix te vinden die je in de tuin kunt kijken. Zo vergeet je dans niet helemaal deze zomervakantie. 

5. Podcasts

En wat dacht je van podcasts? Ben je de was aan het strijken of de wasmachine aan het inruimen en wil je toch wat (educatief of entertaining) achtergrondgeluid? Een danspodcast is dan wat voor jou! 

6. Boeken

Twijfel je nou welk boek je moet meenemen om te lezen op vakantie of als je in de zon in de tuin wilt gaan zitten? Wij hebben hier een paar aanraders die vast en zeker in de smaak vallen als je van dans houdt! 

7. Muziek

Zet ook eens een Spotify lijst aan met dansmuziek en ga daarop los. Zo kun je in je eentje al je energie eruit dansen. Natuurlijk kun je dat ook samen met je vrienden doen! Plan deze zomer een gezellige videobel avond, zet hetzelfde nummer op en wie weet zie je nieuwe kant van ze naar boven komen!

Meer inspiratie