Home » Reportage
Dansseries

4 dansseries op Netflix die je lekker kunt binge-watchen

Weet je even niet meer waar je naar moet kijken? Op Netflix staan een heleboel mooie dansseries die je lekker kunt binge-watchen. Van dramaseries tot reality. Hier zetten we de leukste voor je op een rijtje.

1. We Speak Dance

In deze serie reist de danseres Vandana Hart de hele wereld over om verschillende traditionele en urban dansstijlen te ontdekken. Met lokale dansers leert ze alles over de cultuur en de dansscène in het land. Plekken als Bali, Vietnam, Parijs en Beirut komen voorbij. Cliché, maar voor dans hoef je niet dezelfde taal te spreken om elkaar te kunnen begrijpen.

2. Dancing Queen

Deze realityserie volgt Alyssa Edwards. Overdag een gewone danser, maar ’s avonds gaat Alyssa all out in de dragqueen scène.

3. The Get Down

In het New York van 1977 volgen jongeren uit de wijk de Bronx hun dromen om de muziek te veranderen. Meer soul, meer hiphop en meer beats. De dans- en muziekcultuur is onlosmakelijk met elkaar verbonden.

4. Pose

Ook deze serie speelt zich af in New York, maar dan tien jaar later in 1987. Bianca zet haar eigen dansgroep op binnen de vogueing scène. Haar dansers hebben ieder een bijzonder verhaal.

Meer inspiratie