Home » Reportage
Maggy van den Heuvel

6 prachtige dansinterviews die je moet lezen

De dans- en theaterwereld staat nu natuurlijk zo’n beetje op zijn kop met alle geannuleerde voorstellingen, maar dat betekent niet dat je niet van dansers kunt genieten. Dansers hebben vaak een bijzonder verhaal. Hoe ze hun dromen achterna zijn gegaan, de weg die ze hebben afgelegd en hoe ze uiteindelijk van hun passie hun beroep hebben kunnen maken. We hebben zes inspirerende interviews voor je op een rijtje gezet!

1. Maggy van den Heuvel

Ooit begonnen op de lokale dansschool in Houten, nu bij het gerenommeerde Alvin Ailey in New York. De 23-jarige Maggy van den Heuvel doet er alles aan om de top te bereiken. ‘‘Ik adem, slaap en eet dans,’’ vertelt ze. Haar liefde voor dans motiveert om van haar passie haar beroep te maken. Dat betekent hard werken en een grote toewijding, maar dat is het volgens Maggy meer dan waard. Hoe word je eigenlijk een goede danser? En wat is nodig om je dromen te kunnen bereiken? In dit interview vertelt de gedreven Maggy haar inspirerende verhaal.

Maggy van den Heuvel

2. Tahnee Masela

Hoewel ze pas op haar 20e begon met dansen heeft Tahnee Masela intussen al heel wat mooie dansklussen op haar cv staan. Ze werkt als uitvoerend danser, maar ze is zich steeds meer aan het focussen op het choreograferen en het lesgeven. Een druk leven, want als danser werk je haast 24/7. Het voordeel is wel dat Tahnee kan doen wat ze het allerleukst vindt: heel veel dansen! Tahnee werkt pas 1,5 jaar als danseres, maar ze heeft klussen genoeg. In dit interview vertelt ze hoe ze danser is geworden die ze nu is.

Tahnee Masela

3. Sofie Hofstee

Als vrolijk en energiek kind danste Sofie vooral omdat ze het heel erg leuk vond. Een carrière in de danswereld? Ja, heel graag. Maar hoe dan? Ze maakte een ‘veilige keuze’ en begon aan de docentenopleiding van Fontys. Na een jaar stapte ze over naar de richting ‘uitvoerend danser’ en inmiddels is ze succesvol commercieel danseres. Ze danste voor grote artiesten als de Duitse Helene Fisscher en is daarnaast druk met allerlei soorten losse klussen.

Sofie Hofstee

4. Elaisa van der Kust

De 26-jarige Elaisa van der Kust is een geboren en getogen Surinaamse Amsterdammer. Tegenwoordig woont ze in New York waar ze eindelijk haar dansdroom tot realiteit heeft gemaakt.

Mveus Muse

5. Maggie Boogaart

Maggie Boogaart danste op allerlei plekken ter wereld en woont en werkt nu in Parijs . Ze begon op 4-jarige leeftijd met balletlessen, maar ze wilde eerst liever pianiste worden. Rond haar 13e   realiseerde ze zich hoeveel fysieke vrijheid dans haar biedt. Met de steun van haar moeder, is dans sindsdien haar grootste passie. Haar werk wordt vaak omschreven als ‘gepassioneerd, intuïtief, rauw en intens’. 

Maggy Boogaart

6. Asha Garahu

Nederland krijgt steeds meer de smaak van werelddans te pakken. De interesse naar Indiase dans groeit. Verschillende Nederlandse dansscholen bieden daarom Bollywood danslessen aan. In gesprek met danseres Asha Ghurahoo wordt echter duidelijk dat Bollywood niet de enige Indiase dansstijl is. 

Asha Gaharu
 

Meer inspiratie