Leeg theater

Thuis van dans genieten? Hier de leukste alternatieven

De komende tijd kun je een theaterbezoekje wel even vergeten. Gelukkig zijn er gezelschappen die creatieve alternatieven hebben bedacht. Livestreams van voorstellingen, dansfilms en ander beeldmateriaal: de keuze is groot. Hier zetten we er een aantal op een rijtje.

Het Scapino Ballet: live!

Het Scapino Ballet moest maar liefst 23 voorstellingen afzeggen waar 10.000 bezoekers naar toe zouden gaan. Dat is natuurlijk niet niks, maar ze lieten weten dat ze niet bij de pakken neer zouden gaan zitten. Elke week zullen ze op maandag live een voorstelling gaan streamen op hun Facebookpagina. Zodat heel Nederland toch nog kan genieten van prachtige dans waar Het Scapino hard voor heeft gewerkt!

Cinedans online

Cinedans komt met een online alternatief voor Cinefest! Van 25 tot 29 maart zou het jaarlijkse dansfilmfestival plaatsvinden, maar helaas moest dit vanwege het coronavirus geannuleerd worden. Gelukkig betekent dat niet dat je nu dansfilms moet gaan missen! Cinedans gaat namelijk een aantal shorts, documentaires en filmregistraties uit het oorspronkelijke festivalprogramma online presenteren. Naast het dagelijkse programma zal er iedere dag een Surprise Short uit de internationale selectie van 2020 worden gepresenteerd.

Cinedans web

NDT vanaf thuis bewonderen

Ook het Nederlands Dans Theater begint met online voorstellingen. Op de website is het eerste ballet al gratis te bekijken. Daarnaast kun je je ook urenlang vermaken met prachtig beeldmateriaal uit de beeldbank. NDT bestaat inmiddels al zestig jaar en per decennium kun je een verhaal lezen over die periode en video’s en foto’s bekijken. 

 

Meer inspiratie