Dansers

Dansen is fysiek het zwaarste beroep en dit is waarom

Dat professioneel dansen fysiek ontzettend zwaar is, hoef je dansers niet te vertellen. Veel mensen zien dansen toch niet echt als een sport. Maar wat blijkt: dansen is fysiek gezien het zwaarste beroep dat er is. In een Amerikaans onderzoek werd een vergelijking gemaakt tussen verschillende beroepen waarbij gekeken werd naar kracht, flexibiliteit, coördinatie en uithoudingsvermogen. 

Dansers scoren hoog op alle fronten

Onderzoekers van InsuranceProviders.com analyseerden data van de Occupational Information Network, een Amerikaanse organisatie die is ontstaan door de ondersteuning van de U.S. Department of Labor/Employment. Aan de hand van deze analyse hebben ze een top 20 gemaakt van de zwaarste beroepen. 

Niet geheel verassend: zware beroepen als ijzer- en metaalbewerkers, dakdekkers, brandweermannen en bouwvakkers hadden gezamenlijk 15 van de 20 plekken op de lijst. Maar uit de data bleek dus dat dans nog wel het meest fysiek uitdagend was. Dans kreeg een score van 97 uit de 100 voor de meest fysieke baan. Dansers scoorden 100 uit 100 in de categorieën uithoudingsvermogen, flexibiliteit en coördinatie, en 87.8 uit de 100 voor kracht. 

Dansgerelateerde beroepen ook in de ranking

Dansen blijkt dus zelfs zwaarder te zijn dan andere topsporten. Sportatleten belandden op een 3e plek in de ranglijst. Fitnesstrainers en sportinstructeurs kregen een 5e plek. Veel dansers doen naast hun werk als danser ook zulk soort werk om bij te kunnen verdienen. Daarnaast kregen choreografen een plekje in de lijst en kwamen ze op de 9e plaats.

Dans fysiek zwaarste beroep

Opvallend

Uit dit overzicht blijkt ook dat hoewel dansers het zwaarste beroep hebben, ze in verhouding bijna het minst goed betaald krijgen. Wellicht dat mensen zich daar meer bewust van worden door deze resultaten. 

Meer inspiratie