Home » Reportage
voordelen van buiten dansles dansen in de buitenlucht

5 voordelen van buiten dansen

Schijnt het zonnetje? Ga dan eens buiten dansen! Wij hebben de 5 voordelen van buiten dansen voor je op een rijtje gezet.

1. Natuurlijke geluiden verminderen stress

We dansen vaak op muziek, maar tussen de oefeningen door zul je vaker vogels horen fluiten dan wanneer je binnen aan het dansen bent. Natuurlijke geluiden zoals het stromen van water, het geruis van de bladeren en de zang van vogels hebben een stress verminderde werking op mensen. Tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van klachten door stress of depressie, de natuurlijke geluiden kunnen helpen om deze klachten te verminderen.

Misschien leuk om een keer tijdens je les te improviseren op de geluiden die je buiten hoort?


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


2. Aanmaak van vitamine D

De zon is de belangrijkste bron van vitamine D, wat we nodig hebben om gezond te blijven. Vitamine D is goed voor je immuunsysteem en je krijgt er sterke tanden en botten van. Een tekort aan Vitamine D en calcium kan leiden tot osteoporose of depressieve klachten. Door buiten te dansen ben je meer in de zon en maakt je lichaam meer vitamine D aan.

3. Goed voor je immuunsysteem

In de zon dansen is goed voor de aanmaak van vitamine D, maar ook als de zon niet schijnt kan het voordelen hebben voor je lichaam. Het kan fris zijn of zelfs zacht regenen, je lichaam leert zich aan te passen aan temperatuurschommelingen. Het blootstellen aan verschillende weersomstandigheden heeft daarnaast een positief effect op ons immuunsysteem. Ook zul je in verloop van tijd merken dat als je lichaam zich heeft leren aanpassen je het binnenshuis ook minder snel koud hebt.

Dus de volgende keer als de weersomstandigheden niet ideaal zijn voor een dansles, overweeg of je toch niet een keer wil proberen hoe het is om in de regen te dansen.

4. Buitenlucht is de ultieme ventilatie

We zijn ons er steeds meer van bewust dat ventilatie van de ruimtes erg belangrijk is, maar de ultieme ventilatie is natuurlijk in de buitenlucht. Door te dansen verhoogt je hartslag en ga je vaak wat sneller ademen, des te belangrijker is de kwaliteit van de lucht om je heen. Door buiten te zijn adem je meer verse zuurstof en zuiver je je lichaam.

5. Unieke ervaring

Bij een dansles buiten zijn er meer veranderende factoren waardoor iedere les weer een beetje anders is. Niet alleen het weer, maar ook de dieren buiten en de mensen die misschien nieuwsgierig op het terrein kijken. Zie bij dat laatste vooral de voordelen: zo heb je na lange tijd stiekem toch een klein beetje publiek die je danskunsten komen bewonderen.

Bronnen:

Nu.nl, Tuinmaximaal

 

Meer inspiratie