Home » Reportage
dansmoves dans muziek jaren 80 throwback thursday

Ken jij deze 5 bekende dansmoves uit de jaren 80 nog?

Ieder decennium heeft wel zijn eigen danstrends, ofwel danspasjes die opeens iedereen lijkt te kennen. Zo heb je bijvoorbeeld de populaire dansmoves uit de 00’s, maar dit keer gaan we terug naar de jaren 80. Herken jij deze nog?


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


1. Moonwalk - Michael Jackson

Michael Jackson is niet de eerste die de Moonwalk deed, maar door hem werd het pasje wel wereldberoemd. Hij deed de Moonwalk voor het eerst voor een live publiek in 1983 bij de Pasadena Civic Auditorium. De Moonwalk werd ook wel ‘The Buzz’ of ‘backslide’ genoemd. Bij deze danspas wordt de illusie gecreëerd dat je achteruit wordt getrokken terwijl je benen vooruit stappen.

2. Walk Like an Egyptian – The Bangles

Walk Like an Egyptian is een hitsingle van de band The Bangles uit Amerika.  Het nummer verscheen in 1986, en stond vijf weken op nummer één in de Nederlandse top 40. In de clip is te zien hoe mensen overal ter wereld hun armen hoekig bewegen, zoals de Egyptenaren ook deden.

3. The Loco-motion – Kylie Minogue

The Loco-motion was de debuutsingle van Kylie Minogue, een Australische soapactrice. Het was een cover van Little Eva en beschrijft een nieuwe dans die op dat moment nog niet bestond. Er werd gewerkt vanuit de choreograaf met de elementen: locomotief, ketting en zwaaien met de heupen.

4. Vogue – Madonna

Vogue werd in 1990 uitgebracht door Madonna. Vogue is een dansstijl die in de jaren 30 opkwam, maar werd in de gayclubs van New York steeds bekender door het nummer van Madonna. De dansstijl is geïnspireerd door de poses van modellen in modetijdschriften.

5. The sound of C – The Confetti’s

De New Beat, een nieuwe stijl van muziek met daarbij een nieuwe dansstijl, kwam eind jaren 80 op. Confetti’s was een Belgische New Beat muziekgroep die in 1988 werd opgericht. Een van de nummers die internationaal hoge cijfers haalde was The sound of C, de bijbehorende danspasjes maakten het af.

Bron:

Radio2.be

Meer inspiratie