Home » Reportage
Populaire dansmoves danstrends 00's throwback thursday

4 populaire dansmoves uit de 00’s

Danstrends, oftewel danspasjes die opeens iedereen lijkt te kennen, komen en gaan. Of je het nou echt onder de knie hebt is een tweede, maar als je de muziek herkent en op hetzelfde moment de pasjes uitvoert geeft dat toch een bepaalde kick. Momenteel zijn we niet in de club te vinden om te zien wat de danstrends zijn van deze tijd. Daarom nu de vraag: herken jij deze nog?

1. Crank That (Soulja Boy) - Soulja Boy Tell’em

De debuutsingle Crank That (Soulja Boy) van de Amerikaanse rapper Soulja Boy werd in 2007 uitgebracht en heeft toen maar liefst zeven weken op nummer 1 gestaan in de Billboard Hot 100. De clip begint met twee jonge kinderen die het ‘Soulja Boy dansje’ doen, dit werkt heel aanstekelijk waardoor iedereen het dansje is gaan overnemen. De ‘Soulja Boy’ is nog steeds erg populair onder jongeren, deze move wordt regelmatig op feestjes gedaan.

2. The Ketchup Song – Las Ketchup

The Ketchup Song werd in 2002 uitgebracht groeide in datzelfde jaar uit tot een internationale hit. Het originele nummer is in het Spaans, maar er zijn ook versies in het Spanglish (een mengeling van Engels en Spaans) en Portugees. Het refrein blijft in alle versies wel hetzelfde, inclusief het deuntje wat erg blijft hangen en een bijpassend ‘Ketchup Song dansje’.


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


 

3. Single ladies (Put a Ring on It) – Beyoncé

In 2008 bracht Beyoncé het lied Single ladies (Put a Ring on It) tegelijkertijd uit met If I Were a Boy. De videoclip is in zwart-wit geschoten en ook hier zit een aanstekelijke ‘Single ladies dans’ bij die door velen in de club of op YouTube is nagedaan.

4. Cha Cha Slide – Mr. C The Slide Man

De cha cha slide plank challenge kennen we ondertussen van onze 6 danschallenges. Maar de Cha Cha Slide uit 2000 heeft een verder verleden, met de iconische ‘cha cha slide’ dans. Deze dans is erg makkelijk omdat de muziek precies zegt wat je moet doen.

Bronnen:

QMusic, Wikipedia

Meer inspiratie