Home » Reportage
Challenge TikTok thuis dansen trainen

6 danschallenges voor kracht, coördinatie, flexibiliteit en balans

Ben je het zat om thuis steeds je eigen trainingen te blijven bedenken? Het kan lastig zijn om de juiste trainingen op te blijven zoeken in en rondom je eigen huis. Om je op het gebied van kracht, coördinatie, flexibiliteit en balans uit te dagen hebben wij 6 challenges voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk ook leuk om je vrienden en familie uit te dagen, of uit te lachen…


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


1. Flexibility challenge

Deze challenge is vooral populair op TikTok, maar je kunt ook zelf leuke manieren bedenken om hem uit te voeren. Zoals cijfers of stippen op de muur zetten en kijken hoe hoog je been komt. Je flexibiliteit kan per dag verschillen en dit is een leuke manier om dat bij te houden. Zorg wel dat je goed warm bent voor je deze challenge gaat doen, het is namelijk niet de bedoeling dat je er een blessure aan overhoudt of dat er andere ongelukken gebeuren.

2. The Fish challenge

Bij deze challenge ga je op je buik liggen, met je handen op je rug en probeer je overeind te komen. Afhankelijk van je lenigheid kun je dit op verschillende manieren doen. Je zal er een bepaalde handigheid in moeten krijgen, maar vooral als iemand dit voor de eerste keer probeert kan het grappige beelden opleveren.

3. Paper challenge

Het enige wat je bij deze challenge nodig hebt is een blaadje. Het blaadje moet je oprapen van de grond met je mond zonder je handen te gebruiken, terwijl je op één been staat. Deze challenge lukt veel mensen niet de eerste paar keer, zorg daarom voor een zachte ondergrond of dat je je op het laatste moment toch met je handen opvangt.

4. Chair wall challenge

Voor deze challenge heb je een stoel en een muur nodig. Je staat twee voetlengtes van de muur af, gaat dan met je hoofd tegen de muur, en vervolgens probeer je de stoel op te tillen. Ze zeggen dat vrouwen dit makkelijker zouden kunnen dan mannen, maar daar kom je achter door het eerst zelf te proberen.

5. Cha cha slide plank challenge

Dit is een korte workout met een lekker muziekje erbij die precies zegt wat je moet doen. Probeer het vol te houden tot het einde! Hoe vaker je deze challenge doet, hoe makkelijker het zal gaan.

6. Shoe challenge

Deze challenge vraagt erg veel van je geduld en concentratie, maar het is wel degelijk mogelijk! Je gaat liggen op de grond, strekt één been in de lucht en flext je voet. Je zet een schoen op je voet, en vervolgens probeer je om te rollen zonder dat de schoen valt. Succes!

Meer inspiratie