Home » Reportage
e-books over dans vrije tijd

Aanrader: deze 4 e-books over dans moet je lezen!

Het kan soms lastig zijn om te beginnen aan een boek, of om er vervolgens steeds de tijd voor te nemen om het uit te lezen. Wij hebben daarom een aantal e-books op een rijtje gezet die je er makkelijk even bij kunt pakken in je pauze, op je vrije dag, of als je even afleiding nodig hebt.

1. De dans ontsprongen door Yvonne Ramerman

Een spannend boek voor volwassenen over het opzetten van een dansschool, waarin een jonge vrouw steeds meer grip verliest op haar huwelijk en haar leven. Eerder hadden we het al over deze misdaadroman, maar het boek heeft dus ook een e-book versie.


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


2. Dans! Dans! door Lydia Rood

Het kinderboek Dans! Dans! van Lydia Rood gaat over flashmobs en dance battles die steeds populairder worden op school. Er ontstaat een groep, gekleed in het paars, en ze noemen zich ‘de BWGNG’. Ruth houdt van dansen, is gek op de Dansmeester en ze wil graag onderdeel zijn van de groep. Helaas verbieden haar ouders om eraan mee te doen, daarom zoekt Ruth hulp bij de Dansmeester.

3. Igone – de biografie door Marcel Langedijk

De biografie van Igone is nog niet zo heel lang uit, je kan namelijk nog steeds deelnemen aan onze winactie om het boek te winnen! Maar nu is er dus ook een e-book versie van haar boek. Het boek geeft een kijkje achter de schermen van de balletwereld en Igone haar eigen leven: haar werk als danseres, haar rol als moeder, vriendin en echtgenote.

4. Ruth – Keone en Mari Madrid

Ruth is een Engelstalig e-book voor volwassenen vol verhalen, foto’s, video en audiofragmenten. Het verhaal gaat over een oudere vrouw die voor het eerst in jaren het bejaardentehuis verlaat, en wordt getransporteerd naar een andere wereld. Een wereld vol met dans, waar ze in aanraking komt met verschillende culturen. Lees hier meer over hoe schrijvers Keone en Mari Madrid op het idee voor het maken van dit e-book zijn gekomen.

Meer inspiratie