Home » Reportage
Romantische dansfilm Valentijnsdag film

5 romantische dansfilms

Valentijnsdag breng je natuurlijk het liefste door met je partner. En wat is nou leuker dan je passie voor dans te delen met de liefde? Wij hebben vijf heerlijk romantische dansfilms op een rijtje gezet.

La La Land, 2016

La La Land gaat over een jong koppel dat elkaar op een doodgewone manier leert kennen. Ze groeien steeds verder naar elkaar toe en er bloeit een mooie liefde op. Beiden hebben ze een duidelijke droom, de een droomt over een eigen jazzclub de ander van een carrière als actrice. Zullen ze allebei hun droom werkelijkheid kunnen maken?


 

Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


 

Dirty Dancing, 1987

Dirty Dancing gaat over Frances die met haar ouders op vakantie gaat en daar een jongen ontmoet. Ze leert van hem de Mambo en gedurende de film groeien ze steeds meer naar elkaar toe.

In 2004 is er een tweede film uitgebracht: Dirty Dancing: Havana Nights, wat eigenlijk de voorloper is op de eerste film. Later, in 2008, is er van de eerste film ook een musical gemaakt. Nóg later, in 2017, is er een remake van de film uitgebracht.

West Side Story, 1961

West Side story is gebaseerd op de gelijknamige musical, die iets weg heeft van het verhaal van Romeo en Juliet. In de film zijn er twee New York City ‘gangs’: de white Jets en de Latino Sharks. De haat tussen de twee groepen loopt hoog op, maar wanneer er twee mensen uit de verschillende groepen elkaar kruisen op een dansfeest lijkt er niets hun liefde voor elkaar tegen te houden.

Flashdance, 1983

Flashdance gaat over een jonge vrouw die droomt van een danscarrière, maar geld verdient als lasser. Haar grote liefde helpt haar om meer zelfvertrouwen te krijgen om de auditeren. De film was een groot succes mede door de muziek en de dansscènes. Een grote nummer één hit uit de film was What a Feeling door Irene Cara.

Grease, 1978

De film Grease is een verfilming van de gelijknamige musical. Het gaat over de Australische Sandy die haar vakantie doorbrengt in Amerika, daar wordt ze verliefd, maar met het eind van de vakantie komt ook daar een eind aan. Later besluiten de ouders van Sandy toch in Amerika te blijven en komt ze haar liefde weer tegen. Hij blijkt alleen anders in elkaar te zitten dan hoe hij tijdens de vakantie leek.

Bronnen

allesoverfilm, defilmblog, imdb, wikipedia

Meer inspiratie