Home » Reportage
Droom mee

We dromen de zalen vol

Cabaretier Jan Beuving werd door Theater Flint in Amersfoort gevraagd om een column op maat te schrijven voor haar zakelijke sponsoren. Dat bleek een succes, want de tekst verspreidde zich razendsnel onder producenten, podia, sectorinstellingen, academies en nog veel meer plekken.

Schoonheid en magie van een lege zaal

‘‘Die column beschrijft de schoonheid en magie van een lege zaal en de belofte die een lege zaal herbergt,’’ luidt de tekst op de website van Droom Mee. ‘‘En dat, zolang de zalen leeg zijn, die belofte alleen maar groter wordt. En dat wij als hele sector, als de zalen straks weer open mogen, die belofte allemaal zullen waarmaken: wij zullen er staan straks, als we weer mogen. En tot die tijd ‘Dromen we de zalen vol’.’’

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


 

Een column die raakt

Die column raakte meer mensen dan alleen de vrienden en sponsoren van theater Flint. Als een lopend vuurtje verspreidde de tekst zich onder podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen.

Representeren theatersector

De column raakte mensen waardoor VandenEnde Foundation, Fonds21 het VSB fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds samen besloten hier een video van te maken. De column werd tot leven gebracht door een vijftal prominente artiesten: Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical). Gezamenlijk representeren zij de breedte aan disciplines en diversiteit van de cultuursector.

Meer inspiratie