Foto via Pexels. Biografie over Igone de Jongh vanaf oktober te koop.

Voormalig soliste Nationale Ballet Igone Römer-de Jongh komt met biografie

Als dansliefhebber kennen we Igone Römer-de Jongh allemaal. Ze was soliste bij het Nationale Ballet en jurylid bij tv-programma Dance, Dance, Dance. In oktober komt ze met een biografie, waarin ze de lezer een kijkje geeft in haar wereld.


Op vierjarige leeftijd wist de Jongh dat ze naar de balletschool wilde. Ze werd betoverd door de balletvoorstelling The Sleeping Beauty en haar besluit stond vast. Ze wist de absolute top te behalen, maar dat is hard werken. Niet alleen om die top te bereiken, maar ook om daar te blijven. 

Na ruim vierentwintig jaar soliste van het Nationale Ballet te zijn geweest, heeft ze besloten haar thuishaven daar te verlaten. Maar hoe ziet je leven er dan ineens uit? 

In haar nieuwe boek, geschreven door Marcel Langedijk, Igone – de biografie, geeft ze een kijkje achter de schermen van de balletwereld en haar eigen leven: haar werk als danseres, haar rol als moeder, vriendin en echtgenote. Daarbij geeft Langedijk ons ook een kijkje in wat de Jongh nu verder wil met haar danscarrière. 

Vanaf oktober ligt haar boek in de winkels, maar een exemplaar reserveren kan alvast! 

Meer inspiratie