Home » Reportage
Dansmoeten voor deze zomer!

Heb jij deze dansboeken al klaarliggen om mee te nemen op vakantie?

Lekker zitten in de zon aan het strand of in je achtertuin? Dan kan daar geen goed dansboek bij ontbreken! Hier drie fictie en non-fictie boeken die je wellicht nog niet hebt gelezen, maar absoluut de moeite waard zijn. 


Fictieboeken

1. Vaslav Nijinsky – Arthur Japin

Deze roman kan niet ontbreken aan je verzameling dansboeken! In dit boek wordt het levensverhaal van de legendarische danser Vaslav Nijinksy verteld vanuit 3 perspectieven. Op het hoogtepunt van zijn carrière stopt hij plotseling met dansen. Hij keert zich tijdens zijn laatste voorstelling naar het publiek en zegt: ‘Nu is het kleine paardje moe.’ Daarna vervolgt hij zijn leven zonder te dansen of te spreken. 

2. Swing Time – Zadie Smith

Twee donkere vriendinnen dromen ervan om danseres te worden, alleen één van hen heeft talent en de andere is juist creatief. Zij heeft veel ideeën en kennis over donkere lichamen en muziek, wat het betekent om erbij te horen en vrij te zijn. Ze zijn sinds jongs af aan al bevriend, maar de vriendschap eindigt plotseling en wordt nooit meer bijgelegd. Het boek speelt zich af van Londen tot in West-Afrika. 

3. Truth of Dance – Chinouk Thijssen 

Een serie van drie thriller boeken over de droom van drie meiden die allemaal ballerina willen worden. Via een groep chat worden ze gevraagd om rare opdrachten uit te voeren om zo toegelaten te worden tot de ballet academie, maar hoe ver zijn ze bereid te gaan?

Non-fictie boeken

1. Dance Psychology - Peter Lovatt

Ben jij geïnteresseerd in psychologie in combinatie met dans en ben je benieuwd hoe deze invloed op elkaar hebben? In dit boek lees je over deze combinatie ondersteund door meerdere wetenschappelijke onderzoeken.

2. Klassieke Ballettechniek – René Vincent

Klassiek ballet is in de loop der tijd erg veranderd. In dit boek wordt de vakkennis vastgelegd en op een systematisch manier verteld. Alle elementen van de techniek worden behandeld, oefeningen zijn gerangschikt en met een voorbeeld besproken. Ook vinden we vakterminologie terug in het boek. 

3. Aan de slag met kleuterdans – An-Sofie Maes

Na de vakantie weer aan de slag met je kleuterlessen en nog geen inspiratie voor een nieuwe les? Geen probleem. Dit boek bevat verschillende thema’s en oefeningen die je kunt gebruiken. Wie weet wat voor jou! 

Meer inspiratie