Keone en Mari Madrid E-book Ruth Dance Book

Lekker voor op vakantie: een E-book vol dans

Het populaire dansduo Keone en Mari Madrid (bekend van YouTube en Urban Dance Camp) hebben naar jaren van voorbereiding nu eindelijk hun droom mogen verwezenlijken. Hun dansante E-book Ruth is uit. Goede timing, nu iedereen vakantie heeft. In dit E-book vind je niet alleen verhalen en foto’s, maar ook video- en audiofragmenten.

Wereld vol dans

Het E-book volgt een oudere vrouw die voor het eerst in jaren het bejaardenhuis verlaat en wordt getransporteerd naar een andere wereld. Een wereld gevuld met dans. In die wereld komt zij in aanraking met verschillende culturen. Samen met de grootste werelddansers en gastchoreografen zoals Tessandra Chavez, beloofd dit een beeldende vertelling te worden.

Hoe schrijven naast dans kan bestaan

Het creatieproces begon met een mooi idee. Madrid studeerde af aan de opleiding creatief schrijven. Zij moest haar studielening afbetalen en zei dat zij en partner Keone iets moesten doen. Na een lange brainstormsessie kwamen zij tot het volgende besef. Het drong tot hun door, aangezien een jongere broer en zus nog op school zaten, dat de digitale wereld steeds meer wordt toegepast. Keone en Mari voorzagen zo de mogelijkheden om te leren hoe schrijven naast dans kan bestaan. Zo begon hun proces.

Niet in een dansstudio

Ze organiseerden audities en workshops om de beste dansers bij elkaar te krijgen. De taal en trainlocaties waren soms een hoge drempel, liet Keone weten via een interview met Dancemagazine.com. Maar zij gaven niet op. Keone en Mari wilden het beeldmateriaal niet opnemen in een dansstudio, maar anders dan anders, er echt iets moois van maken. Ze vonden dat het publiek het gevoel moest krijgen of dat zij echt worden meegenomen, dus moest het een beetje magisch aanvoelen. 

Plannen voor een Dance Book (app)

Ook zijn Keone en Mari bezig een app te bouwen genaamd, Dance Book. Uiteindelijk willen zij hiermee een platform oprichten voor andere makers om hun eigen boeken en korte verhalen te plaatsen. Hiermee willen zij, na het E-book Ruth, andere mensen de kans geven ook hiermee aan de slag te gaan.

Lichaam verdwijnt maar verstand blijft

Keone en Madrid waren op zoek naar een manier om werk te creëren en ook thuis te zijn. Keone zegt dat uiteindelijk onze lichamen zullen verdwijnen maar ons verstand zal blijven. Zij voelen zich hartstochtelijk over creëren. Zij willen hun capaciteiten gebruiken om niet alleen zichzelf te laten zien maar ook juist dansers en choreografen in het algemeen.

Twee grote doelen die zij op de krijtmuur bij hen thuis hadden genoteerd, waren een boek en een dansshow. Met het E-book Ruth kwamen deze tezamen uit. 

Wil jij dit E-book lezen? Klik hier om hem te downloaden in de Google Play Store en hier in de iBook Store.