Nieuws

Op de hoogte blijven van wat er speelt in de danswereld? Ontdek hier het laatste nieuws over voorstellingen, dansers, choreografen en nog veel meer.

Puk Doggen
9 sep 2024

Puk Doggen uit Halsteren is pas negen jaar oud, maar danst al op wereldniveau. Afgelopen augustus won hij het WK in Engeland.

Pexels
27 aug 2024

De jury heeft de genomineerde gezelschappen, choreografen en dansers geselecteerd vanwege hun uitzonderlijke artistieke prestatie in het afgelopen seizoen.

Melisa Diktaş
22 aug 2024

Een meeslepende solovoorstelling die de essentie van strijd, overleving en veerkracht belichaamt, verpakt in de ritmes van de Koerdische bewegingstaal.

Butoh dans
14 aug 2024

Butoh ontstond in Japan na de Tweede Wereldoorlog en de verwoesting van Nagasaki en Huroshima, een tijd waarin sociale en politiek orde op zijn kop stond.

Summer Dance forever battles
6 aug 2024

Deze editie staat in het teken van de rijke cultuur en diversiteit van hiphopdans, met een theaterprogramma's dat de underground cultuur verkent.

ISH Dance Collective
1 aug 2024

‘‘De harp, elektrische muziek, beats, dansers, visuals, videomapping én 30 robots: je gaat ogen en oren te kortkomen!’’

Foto via Pexels
30 jul 2024

Aanstaande vrijdagavond gaan in Parijs de 30ste Olympische Zomerspelen van start. Een nieuwe toevoeging aan het olympische programma dit jaar is breakdance

David
24 jul 2024

Een bijzondere coming-of-age film waarin de 14-jarige David wordt geconfronteerd met allerlei uitdagingen. De documentaire is 7 oktober te zien bij NPO2.

ISH
16 jul 2024

De voorstelling Rhythm & Flow van ISH Dance Collective is genomineerd voor de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie 2024.

Voorstelling Ish
10 jul 2024

In 'ANIMATRONICS - mens x machine' versmelten mens en machine, beweging endans, ritme en klank tot een visueel spektakel.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine nieuws