Melisa Diktaş

Ritmes van de Koerdische bewegingstaal: Melisa Diktaş presenteert meeslepende solovoorstelling

Ervaar de kracht van overleving en expressie in The Untamable Creature in a Flowered Dress van danseres en beweger Melisa Diktaş. Een meeslepende solovoorstelling die de essentie van strijd, overleving en veerkracht belichaamt, verpakt in de ritmes van de Koerdische bewegingstaal.

Wat als je elke dag wordt onderdrukt?

We vieren, strijden, laten ons meevoeren, verzetten ons, komen op, geven door, zijn bewust en onbewust, worden gevoed en voeden, met altijd het gevaar in het vizier. De onderdrukten verpakt in een lichaam. Wat als je elke dag wordt uitgeroeid, geëxecuteerd, en onderdrukt. Hoe ziet iets dat altijd aan het overleven is eruit?

Een oneindig gevecht, gevochten door een ontembaar wezen in een bloemetjesjurk. Onder begeleiding van de Dahul, de drum die de ondergrond doet bewegen. Gezamenlijk stampend op de grond, laten horen dat ze er was, er is en er altijd zal zijn. De onsterfelijkheid representeren. Zij die het bestaan vertegenwoordigt.

Over Melisa Diktaş

Melisa presenteerde haar Work in progress o.a. op het WIPCOOP festival 2023 in Brussel en tijdens de Dansdagen Haarlem 2024. Ze zal onder meer optreden tijdens Fringe 2024 en het RIGHTABOUTNOW festival 2024. Melisa Diktaş valt onder de nieuwe makersregeling met ICK en Cinedans als samenwerkingpartners. Voor The Untamable Creature in a Flowered Dress wordt ze ondersteund door RIGHTABOUTNOW INC. (RAN INC.), een interdisciplinair hiphop en urban productiehuis en stedelijk centrum voor podiumkunsten in Amsterdam. RAN INC. brengt een nieuwe generatie makers en artiesten voor het voetlicht door het produceren van evenementen, tentoonstellingen en sociaal-maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland. Ze coacht en cureert opkomende kunstenaars uit verschillende (sub)culturen en disciplines, van muziek, hedendaagse kunst tot dans en theater. Als ‘Centre for the urban arts’ gelooft zij in DIVERSITEIT als de krachtigste bron van culturele en artistieke innovatie. RIGHTABOUTNOWINC.COM

Ga voor meer informatie en kaartjes naar de website.