Kizomba

Ontstaan Kizomba

Kizomba is een dansstijl die is ontstaan in Angola in 1984. Het woord ‘kizomba’ betekent letterlijk ‘feest’ in Kimbundu, een taal gesproken bij de Ambundu in Angola. De dansstijl wordt over de hele wereld gemixt met hiphop, tango, Latin dansstijlen of andere subcategorieën van de dansvorm zoals kizomba fusion of urban kiz. 

Voordat kizomba populair was, dansten men de semba. Toen de kizomba muziek rond 1990 haar intrede maakte, begonnen de semba dansers hun danspassen aan te passen aan het tempo van de kizomba muziek. Deze muziek is te herkennen aan het langzame, romantische en sensuele ritme. 

Kizomba

De kizomba wordt gedanst in koppels, waarbij de torso en de rechterarm van de leider de ander over de vloer leidt. Het koppel heeft als doel haar bewegingen te synchroniseren met de muziek. Daarbij horen vloeiende bewegingen van het bovenlichaam en licht voetenwerk. Deze dansstijl is erg sensueel, maar de handen van de man horen de billen van de vrouw niet aan te raken. De dans kan worden uitgevoerd met je eigen partner, maar ook met een willekeurige danser. 
De dansstijl hoeft niet alleen op kizomba muziek uitgevoerd te worden. Salsa- of popliedjes zijn ook goed. 

Benieuwd hoe Kizomba eruitziet? Bekijk dan deze video:

Nieuwe dansstijl uitproberen
Reportage - 24 sep 2020

Wat nieuws of iets traditioneels? Welke dansstijl kies jij?

Blog - 14 nov 2016

Ben jij een beginnende danser? Of ken je zelf mensen die net begonnen zijn met dansen? In al deze gevallen raad ik je aan om vooral verder te lezen!

Nieuws - 2 sep 2015

DA Dance Studio staat aan de start van een nieuw dansseizoen. OP 5 september vindt de kick-off van een nieuw jaar plaats. Dansschooleigenaar Willem Engel opende de school ooit vanuit een passie voor de Braziliaanse partnerdans zouk.

Nieuws - 12 aug 2014

Wil jij salsa dansen met internationale, professionele dansers? Kom dan eind augustus naar de 16e editie van het Haarlem Salsa Festival. Dit jaar wordt het zaterdagfeest gehouden in de grote zaal van de Filharmonie, een zaal met grote orgels en ruimte voor meer dan 2.000 salsadansers.

Nieuws - 5 feb 2014

Aankomende zaterdag 8 februari organiseert Latin Life een dansfeest in Alphen aan den Rijn met voorafgaand een mini bootcamp Kizomba. Om dit feest voor een grote doelgroep toegankelijk te maken is de entree en het parkeren geheel gratis.

Nieuws - 1 okt 2013

Latin Life organiseert - naast haar wekelijkse radioprogramma op Radio West – elke maand een dansfeest in Alphen aan den Rijn. Het parkeren bij de locatie en de entree zijn gratis. Het feest begint om 21.00 uur en duurt tot 2.00 uur.

Nieuws - 2 mei 2013

Op zaterdag 11 mei organiseert het radioprogramma Latin Life een Latin & Kizomba Party bij de Wet ’n Wild Social Club in Alphen aan den Rijn. Latin Life is een wekelijks radi

Abonneren op Kizomba