Latin & Kizomba Party

Op zaterdag 11 mei organiseert het radioprogramma Latin Life een Latin & Kizomba Party bij de Wet ’n Wild Social Club in Alphen aan den Rijn. Latin Life is een wekelijks radioprogramma op Radio West voor liefhebbers van latin en caribbean. Naast de radioshow organiseert Latin Life elke maand een dansfeest in Alphen aan den Rijn. Deze keer staat de Kizomba centraal, een intieme dans uit Angola en momenteel een ware hype in de wereld van de latin.

De Latin & Kizomba Party begint om 21.00 uur met een workshop Kizomba voor beginners. De workshop wordt gegeven door Vivaldo Neto van dansschool Dança Angolano. Vivaldo Neto is afkomstig uit Angola en kwam daar al op jonge leeftijd in aanraking met Kizomba. Ongeveer negen jaar geleden is Neto naar Nederland gekomen en is hij hier salsa gaan dansen en les gaan geven.

Aansluitend aan de workshop is er een optreden van de Angolese DJ Uankana en daarna draait DJ SalsaLoca lekkere dansmuziek, waaronder salsa, bachata en merengue.

Kizomba

Kizomba (‘feest’ in het Angolees) is een sensuele dans, vergelijkbaar met de Argentijnse tango, Merengue en Bachata, en wordt ook wel de Afrikaanse tango genoemd. Kizomba wordt gedanst op Zouk muziek. De dans maakt gebruik van de passen van de (snellere) Semba, waar Kizomba van afgeleid is.

De Latin & Kizomba Party is gratis toegankelijk (ook deelname aan de workshop is gratis). Kijk voor meer informatie op www.latinliferadio.nl.