Flamenco

flamenco modern andres marin patricia guerrero dans
Reportage - 24 jan 2019

Hoewel flamencovernieuwingen internationaal succes hebben, kunnen ze in Spanje onderwerp zijn van verhit debat.

Patrias - Paco Peña, foto via Bos Theaterproducties
Nieuws - 26 sep 2017

Gitaarlegende en flamencogrootheid Paco Peña tourt vanaf 29 september met zijn nieuwste flamencovoorstelling Patrias slechts twee weken door Nederland.

Interview - 31 mei 2017

Haal inspiratie uit het verhaal van een markante danseres die naar Nederland komt tijdens Amsterdam Spanish Film Festival. Een greep uit het interview.

Flamenco is dé uitdaging voor iedere danser
Nieuws - 3 feb 2017

Muzikaliteit, ritmegevoel, coördinatie, soeplesse: flamenco is dé uitdaging voor iedere danser die grenzen op wil zoeken. Flamencoagenda.nl helpt je op weg met je eerste passen op het flamencopad. 

La Compania Parpadeo. © Peter Buitelaar
Review - 25 jan 2017

Choreografe Myriam La Lucha verenigt traditionele flamencodans met live-muziek, elektronische muziek, videokunst en poëzie. Dit eerste project van het Nederlandse flamencodansgezelschap onderzoekt en vindt nieuwe verbindingen met de Spaanse dans. Een grensoverschrijdende verrassing!

Reportage - 25 jan 2017

Dans kan wereldwijd gebruikt worden om met elkaar te communiceren, zonder dat je dezelfde taal spreekt. Tijdens een bezoek aan een ander land kom je gegarandeerd in aanraking met de volksdans, zeker als liefhebber!

A Palo seco. © Marcos G Punto
Review - 19 jan 2017

Choreografe en (flamenco)danseres Sara Cano (Madrid) ontwaakt met ziel en zaligheid. 'A Palo seco' zoekt de grenzen van de flamencokunst op en brengt flamencodans, moderne dans en butoh (een Japanse danstheatervorm) samen.

Dansfestival Flamenco Biënnale van start
Nieuws - 12 jan 2017

De zesde editie van de Flamenco Biënnale gaat van start. Het volledige programma van het tweejaarlijks festival staat in het teken van de flamencodans en -muzie

© Compañía Ana Morales - Reciclarte
Review - 24 apr 2016

In het begin trok choreografe en flamencodanseres Ana Morales de jurk van een ander aan. Nu mag de jurk uit en kan de volgende danseres hem gebruiken. De kringloop is rond. Wat een mooie subtiele knipoog naar de wegwerpmaatschappij!

Flamencotalent Rocío Molina eenmalig in Nederland
Nieuws - 8 apr 2016

Rocío Molina, een Spaanse choreografe en grootheid op het gebied van de flamenco, maakte een enerverende, exclusieve dansvoorstelling waarin ze de traditionele flamenco in een ander licht zet. Een voorstelling voor de flamenco-, dans- en muziekliefhebber die zowel wil worden betoverd als uitgedaagd. 

Pagina's

Abonneren op Flamenco