Flamenco is dé uitdaging voor iedere danser

Flamenco is dé uitdaging voor iedere danser

Muzikaliteit, ritmegevoel, coördinatie, soeplesse: flamenco is dé uitdaging voor iedere danser die grenzen op wil zoeken. Flamencoagenda.nl helpt je op weg met je eerste passen op het flamencopad. 

Vernieuwing en traditie

Flamencoagenda.nl verzamelt alle evenementen op flamencogebied in Nederland en België. En dat zijn er nogal wat. Want flamenco is hot. We hebben net een zinderend flamencofestival achter de rug: ruim twee weken uitverkochte voorstellingen in Nederland én België tijdens de Flamenco Biënnale Nederland. Veel 'niet-flamenco's' maakten kennis met de vernieuwing en de traditie die deze kunstvorm samen brengen.

Flamencolessen in het hele land

Wie geïnspireerd is geraakt en zelf wil uitproberen of flamenco wat voor hem of haar is, kijkt op bij de workshops voor introductiecursussen. Voor de langere cursussen voor beginners is een lespagina aangemaakt, opgedeeld naar regio.

Ieder weekend live flamenco

Flamenco live beleven kan ook iedere week in heel Nederland en België. Die evenementen vind je op de Live flamenco pagina. Extra leuk zijn de vele leerlingenpresentaties die vanaf eind mei tot en met juli plaatsvinden. Dat is een laagdrempelige manier om flamencoscholen in actie te zien en er een uit te kiezen die bij je past.

Lees ook het artikel over Beginnen met flamencoles