Academie voor Theater en Dans

 Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten - Nationale Balletacademie'Voor danskunstenaars van morgen'

De Theaterschool, de faculteit voor theater en dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, heeft een nieuwe naam: Academie voor Theater en Dans (ATD).  Alle theater- en dansdisciplines en de daarbij behorende faciliteiten zijn bij de ATD onder één dak vertegenwoordigd. De academie is een bundeling van gespecialiseerde en kleinschalige opleidingen op bachelor- en masterniveau, die de hele breedte van de hedendaagse beroepspraktijk in de podiumkunsten vertegenwoordigen: niet alleen dansers en acteurs maar ook het gehele creative team van choreograaf, regisseur, licht- en geluidsontwerper, producent en vormgever. 

De Dansopleidingen van de Academie voor Theater en Dans zijn:

  • Nationale Balletacademie
  • Expanded Contemporary Dance
  • Moderne Theaterdans
  • Urban Contemporary (JMD)
  • SNDO – School for New Dance Development
  • Docent Dans
  • DAS Choreography
  • 5 O’Clock Class

De Academie voor Theater en Dans zoekt technisch talent maar ook kritisch en gedreven talent, betrokken bij de wereld om je heen. Naast je technische ontwikkeling besteedt de opleiding ook aandacht aan ondernemendheid en werkt de Theaterschool samen met de top van het werkveld. Zo kunnen wij jou een toekomstgerichte opleiding bieden. Alle voorzieningen zijn aanwezig om je artistieke ambities te verwezenlijken, in professioneel ingerichte studio’s en compleet geoutilleerde zalen.

Wil je een open dag bezoeken? Of auditie doen? Kijk in onze dansagenda voor alle data!

Sefton Clarke
Interview - 23 aug 2022

Sefton Clarke werkt als personal trainer bij Het Nationale Ballet, de Nationale Balletacademie en de Health Club Jordaan in Amsterdam.

dans theater nieuw opleiding beginners
Nieuws - 6 dec 2018

De Academie voor Theater en Dans heeft een nieuwe opleiding om de hedendaagse danser voor te bereiden op een veranderlijke danstoekomst.

Academie voor Theater en Dans dansopleidingen
Reportage - 19 nov 2018

De Academie voor Theater en Dans is een bundeling van gespecialiseerde en kleinschalige opleidingen op bacheloren masterniveau.

Henny Kamerman overleden. Foto via Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Nieuws - 19 jul 2018

Op donderdag 28 juni is jazzdanseres, choreografe en artistiek leider Henny Kamerman na een langdurig ziekte bed op 71-jarige leeftijd overleden.

Academie voor Theater en Dans. Foto Nellie de Boer
Reportage - 18 okt 2017

Bij de Academie voor Theater en Dans zijn alle theater- en dansdisciplines en de daarbij behorende faciliteiten onder één dak vertegenwoordigd.

Bojana Bauer. © Jeroen de Beer
Nieuws - 7 jul 2017

Vanaf het studiejaar 2018-2019 gaat de nieuwe dansopleiding Contemporary Dance and Performance van start. Bojana Bauer is benoemd tot artistiek leider.

BEETGAAR - Academie voor Theater en Dans. © Aoife Murphy
Review - 27 jun 2017

Eén avond, twee en een half uur, negentien dansstukken. In BEETGAAR toont elk dansstuk een enorme potentie. Creatief, artistiek en gewaagd.

© Robert van der Ree
Nieuws - 18 mei 2017

Het Jan Kassies Fonds steunt met donaties armlastige studenten van de Academie voor Theater en Dans om hun opleiding te kunnen voltooien.

Moderne Theaterdans 1. © Nellie de Boer
Reportage - 7 nov 2016

Alle disciplines onder één dak. De Academie voor Theater en Dans is een bundeling van gespecialiseerde en kleinschalige opleidingen op bachelor- en masterniveau, die de hele breedte van de hedendaagse beroepspraktijk in de podiumkunsten vertegenwoordigen.

Promobeeld Cock, cock, who's there?
Nieuws - 27 okt 2016

De André Veltkamp Beurs gaat naar Samira Elagoz, in 2016 afgestudeerd aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO). Elagoz ontvangt de aanmoedingsprijs voor haar voorstelling Cock, cock, who’s there?, op vrijdag 28 oktober tijdens de manifestatie This is h:OURS in de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam.

Pagina's

Abonneren op Academie voor Theater en Dans