Promobeeld Cock, cock, who's there?

André Veltkamp Beurs voor Samira Elagoz

De André Veltkamp Beurs gaat naar Samira Elagoz, in 2016 afgestudeerd aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO). Elagoz krijgt deze aanmoedingsprijs voor haar voorstelling Cock, cock, who’s there?, een documentary/lecture/performance over geweld en intimiteit in een wereld waarin het virtuele en de realiteit onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Samira Elagoz, SNDOVolgens de jury is Cock, cock, who’s there? "verontrustend, diepgaand en aangrijpend". "Samira is als maker compromisloos. Zij heeft niet tot doel om het publiek te behagen. Haar werk doet denken aan dat van Pipilotti Rist, Marlene Dumas en Sophie Calle, maar zij transporteert het naar de 21ste eeuw en toont op een fascinerende wijze haar eigen stijl. De kalme zelfverzekerdheid waarmee ze dit alarmerende en intieme verhaal heeft gemaakt laat zien dat zij een zeer volwassen kunstenaar is.”

André Veltkamp Beurs 

De beurs is genoemd naar André Veltkamp, directeur van 1997 tot 2010 van de Theaterschool (sinds september 2016 Academie voor Theater en Dans). De André Veltkamp Beurs is bestemd voor een afstudeerproductie die uitblinkt door betrokkenheid bij de samenleving van vandaag. De beurs is voor eindvoorstellingen die een leven verdienen na de Academie. Er wordt gekeken naar het makerschap, eigenheid, gedrevenheid en oorspronkelijkheid. De winnaar ontvangt een bedrag van € 1.000 en productionele ondersteuning op maat voor de herneming van de voorstelling.

De André Veltkamp Beurs  wordt vrijdag 28 oktober uitgereikt door Charlotte Lap, theatermaker en de weduwe van André Veltkamp, en dochter Valerie Veltkamp in de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans. Dit gebeurt tijdens de 14 uur durende This is h:OURS manifestatie samen met de Top Naeff Prijs, de oudste theaterstudentenprijs voor veelbelovend talent van de Academie voor Theater en Dans.

Meer inspiratie