Home » Reportage
Moderne Theaterdans 1. © Nellie de Boer

Dansopleidingen van de Academie voor Theater en Dans 2016-2017

De Theaterschool, de faculteit voor theater en dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, heeft een nieuwe naam: Academie voor Theater en Dans (ATD).  Alle theater- en dansdisciplines en de daarbij behorende faciliteiten zijn bij de ATD onder één dak vertegenwoordigd. De academie is een bundeling van gespecialiseerde en kleinschalige opleidingen op bachelor- en masterniveau, die de hele breedte van de hedendaagse beroepspraktijk in de podiumkunsten vertegenwoordigen: niet alleen dansers en acteurs maar ook het gehele creative team van choreograaf, regisseur, licht- en geluidsontwerper, producent en vormgever. 

De Dansopleidingen van de Academie voor Theater en Dans zijn:

  • Nationale Balletacademie
  • Moderne Theaterdans
  • Urban Contemporary (JMD) 
  • SNDO – School for New Dance Development
  • Docent Dans
  • DAS Choreography
  • 5 O’Clock Class – vooropleiding hedendaagse dans

Nieuw in 2017: Contemporary Dance Performance

Met ingang van het studiejaar 2017-2018 start de Academie voor Theater en Dans de nieuwe opleiding Contemporary Dance Performance (werktitel), een vooruitstrevende opleiding die zich onderscheidt in het Nederlandse en internationale danslandschap. De opleiding biedt de volle breedte van de dans: van bewegingsanalyse en repertoire tot hip hop en floorwork. De opleiding is geworteld in Amsterdam, toont lef, is edgy en leidt je op om te performen in een werkveld dat interdisciplinair en veelzijdig is en formele en informele stijlen combineert. Je wordt gestimuleerd een persoonlijke visie op dans en performance te ontwikkelen, je krijgt danstechnisch les op het hoogste niveau en je wordt een veelzijdige, co-creërende danser. Het doel is dat je sterke fysieke vaardigheden ontwikkelt, brede theoretische kennis opdoet en in staat bent te navigeren in een veelzijdige en veranderende wereld.

Danskunstenaars van morgen

Het ontwikkelen van uitzonderlijk danstalent staat centraal op de Academie voor Theater en Dans. Wij zoeken technisch talent maar ook kritisch en gedreven talent, betrokken bij de wereld om ons heen. Naast je technische ontwikkeling besteden we ook aandacht aan ondernemendheid en werken we samen met de top van het werkveld.

De beste faciliteiten

Alle voorzieningen zijn aanwezig om jouw artistieke ambities te verwezenlijken, in professioneel ingerichte studio’s en compleet geoutilleerde zalen.

Contactinformatie:

Academie voor Theater en Dans
Jodenbreestraat 3
1011 NG Amsterdam
w: www.atd.amsterdam