Home » Reportage
Academie voor Theater en Dans. Foto Nellie de Boer

Dansopleidingen van Academie voor Theater en Dans 2017-2018

Bij de Academie voor Theater en Dans zijn alle theater- en dansdisciplines en de daarbij behorende faciliteiten onder één dak vertegenwoordigd. De academie is een bundeling van gespecialiseerde en kleinschalige opleidingen op bachelor- en masterniveau, die de hele breedte van de hedendaagse beroepspraktijk in de podiumkunsten vertegenwoordigen: niet alleen dansers en acteurs maar ook het gehele creative team van choreograaf, regisseur, licht- en geluidsontwerper, producent en vormgever.

De Dansopleidingen van de Academie voor Theater en Dans zijn:

• Nationale Balletacademie
• Expanded Contemporary Dance
• Moderne Theaterdans
• Urban Contemporary (JMD)
• SNDO – School for New Dance Development
• Docent Dans
• DAS Choreography
• 5 O’Clock Class

Nieuw in 2018: Expanded Contemporary Dance

Vanaf het schooljaar 2018-2019 start de Academie voor Theater en Dans een nieuwe dansopleiding. De twee opleidingen voor hedendaagse dans Moderne Theaterdans en Urban Contemporary (JMD) gaan op in deze nieuwe opleiding, die zich richt op veelzijdige dansers uit de volle breedte van de podiumkunsten, van hiphop tot avant-garde. De opleiding Contemporary Dance and Performance is edgy, veeleisend en heeft het niveau en de ambitie om actief en eigenzinnig bij te dragen aan de ontwikkeling van de hedendaagse dans, performance en theater. Dit werkterrein kenmerkt zich doordat het interdisciplinair is, veelzijdig en formele en informele stijlen combineert. Studenten met passie en een eigen visie op bewegen worden begeleid om multidimensionale, co-creërende dansers te worden.

Danskunstenaars van morgen

Het ontwikkelen van uitzonderlijk danstalent staat centraal op de Academie voor Theater en Dans. Wij zoeken technisch talent maar ook kritisch en gedreven talent, betrokken bij de wereld om ons heen. Naast je technische ontwikkeling besteden we ook aandacht aan ondernemendheid en we werken samen met de top van het werkveld.  

De beste fasciliteiten

Alle voorzieningen zijn aanwezig om jouw artistieke ambities te verwezenlijken, in professioneel ingerichte studio’s en compleet geoutilleerde zalen.

BEZOEK ONZE OPEN DAGEN!

11 november 2017
Nationale Balletacademie

27 januari 2018
Maak kennis met alle opleidingen van de Academie voor Theater en Dans

Contactinformatie:

Academie voor Theater en Dans
Jodenbreestraat 3
1011 NG Amsterdam
www.atd.amsterdam

Meer inspiratie