Korzo

Korzo productieKorzo is een productiehuis gevestigd in Den Haag en staat bekend als een avontuurlijk podium en een van de grootste productiehuizen voor de dans van Nederland. Korzo signaleert danstalent, mobiliseert, begeleidt en neemt initiatieven om nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten in de podiumkunsten. De visie van Korzo is het maken van kunst en het tonen van kunst voor het publiek in één gebouw. Korzo wordt ook vaak beschreven als het Korzo Theater door de vele voorstellingen die in het productiehuis worden gegeven. Korzo heeft diverse choreografen van onder andere de hedendaagse dans aan zich gebonden die stukken voor het productiehuis maken. Bekende Choreografen van Korzo zijn bijvoorbeeld Joeri Dubbe, Iván Pérez, Jasper van Luijk, Alida Dors, Amos Ben-Tal en nog veel meer.

Projecten waar Korzo mee bezig is, verschilt van Crosstown DH, een broedplaats voor jong danstheater talent en DansClick, een toer waarin choreografen van de toekomst worden ontdekt.

Satyagraha - Korzo producties
Nieuws - 4 jul 2017

Help jij mee de opera Satyagraha van Philip Glass te voltooien in een bijzondere uitvoering met 2 koren en Indiase en moderne dansers?

Portret Joost Groeneboer. © Dans Magazine
Blog - 3 nov 2016 - Joost Groeneboer

De subsidies zijn weer verdeeld. Over de keuzes van de subsidiecommissies valt te twisten, maar twee ontwikkelingen baren onze hoofdredacteur zorgen.

Nieuws - 22 sep 2016

Het schrijverstraject Hedendaags Schrijven over Hedendaagse Dans gaat in op het denken en schrijven over dans. Welke ervaringen neem je mee de zaal uit en hoe vertaal dat naar tekst? Doe mee met de editie Den Haag-CaDance november 2016 – maart 2017.

Dunja Jocic, Wubkje Kuindersma en Rutkay Özpinar - winnaars van BNG Bank Dansprijs voor Excellent Talent, bron: Korzo
Nieuws - 25 mei 2016

Dunja Jocic, Wubkje Kuindersma en Rutkay Özpinar zijn de winnaars van de derde BNG Bank Dansprijs voor Excellent Talent. Zij ontvingen op 24 mei een gezamenlijke prijs van vijftigduizend euro, waarmee een triple-bill van hun werk wordt samengesteld.

Foto: Joris-Jan Bos - Marina Mascarell
Interview - 14 dec 2015

Marina Mascarell (Spanje, 1980) is artist in residence bij Korzo. "“Het belangrijkste is dat er mensen zijn die echt geloven in mijn werk en me aanmoedigen om door te gaan", aldus de choreografe van de voorstelling 'It is like a large animal in deep sleep'.

Foto: Robert Benschop - Might, Amos Ben-Tal
Review - 7 nov 2015

Korzo en Nederlands Dans Theater bieden choreograaf Amos Ben-Tal en zijn danscollectief OFF-projects in 2015 de kans om 'Might' te maken. Terecht, want de subtiele manier waarop Ben-Tal zijn publiek bereikt en aanvoelt is fenomenaal.

Nieuws - 13 okt 2015

Vrijdag 16 oktober opent Korzo de 5e editie van het India Dans Festival. Een festival dat is uitgegroeid tot een van de belangrijkste manifestaties voor Indiase dans in Europa.

Interview - 1 okt 2015

Afgelopen twee jaar maakte hiphopper Shailesh Bahoran ondersteund door Korzo een reeks voorstellingen over de zoektocht naar zijn Surinaams-Hindoestaanse achtergrond. In het oktobernummer van Dans Magazine stellen we 5 vragen aan Bahoran.

Nieuws - 10 sep 2015

Het Haags UIT Festival trok afgelopen zondag 75.000 bezoekers. Het festival vormt de traditionele opening van het Haagse culturele seizoen. Onder andere het Nederlands Dans Theater, De Dutch Don’t Dance Division en Korzo waren aanwezig.

Dansauditie, Korzo, Here We Live Now
Nieuws - 24 jul 2015

Dans jij volgend jaar in de nieuwe choreografieën van Jianhui Wang en Rutkay Özpinar? Korzo is namelijk op zoek naar mannelijke en vrouwelijke dansers voor 'Here we Live and Now 2016'.

Pagina's

Abonneren op Korzo