Deze nieuwe voorstellingen kun je in september allemaal zien
Korzo
Korzo is een productiehuis gevestigd in Den Haag en staat bekend als een avontuurlijk podium en een van de grootste productiehuizen voor de dans van Nederland. Korzo signaleert danstalent, mobiliseert, begeleidt en neemt initiatieven om nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten in de podiumkunsten. De visie van Korzo is het maken van kunst en het tonen van kunst voor het publiek in één gebouw. Korzo wordt ook vaak beschreven als het Korzo Theater door de vele voorstellingen die in het productiehuis worden gegeven. Korzo heeft diverse choreografen van onder andere de hedendaagse dans aan zich gebonden die stukken voor het productiehuis maken. Bekende Choreografen van Korzo zijn bijvoorbeeld Joeri Dubbe, Iván Pérez, Jasper van Luijk, Alida Dors, Amos Ben-Tal en nog veel meer.
Projecten waar Korzo mee bezig is, verschilt van Crosstown DH, een broedplaats voor jong danstheater talent en DansClick, een toer waarin choreografen van de toekomst worden ontdekt.
Wil je nog een avondje naar het theater en echt iets bijzonders bijwonen? Hier is een overzicht van zeven dansvoorstellingen die je niet mag missen.
Jiří Pokorný is een van de choreografietalenten die zich heeft ontwikkeld binnen de samenwerking van het Nederlands Dans Theater en Korzo.
Sarada Sarita en Christiaan De Donder & Sedrig Verwoert winnen de BNG Bank Dansprijs 2019.
Door al die verschillende premièrelijsten raak je het overzicht snel kwijt. Daarom heeft Dans Magazine een selectie gemaakt uit de diverse premières.
Deze week staan er drie premières op de planken: het Nationale Opera & Ballet, Nederlands Dans Theater en het Scapino Ballet.
Rond Korzo heeft zich een groep gezelschappen verzameld die ook de functie van een choreografisch centrum hebben, met talentontwikkeling als speerpunt.
Help jij mee de opera Satyagraha van Philip Glass te voltooien in een bijzondere uitvoering met 2 koren en Indiase en moderne dansers?
De subsidies zijn weer verdeeld. Over de keuzes van de subsidiecommissies valt te twisten, maar twee ontwikkelingen baren onze hoofdredacteur zorgen.
Het schrijverstraject Hedendaags Schrijven over Hedendaagse Dans gaat in op het denken en schrijven over dans. Welke ervaringen neem je mee de zaal uit en hoe vertaal dat naar tekst? Doe mee met de editie Den Haag-CaDance november 2016 – maart 2017.