Nationale Opera en Ballet Nederlands Dans Theater Scapino Ballet Korzo

Premières deze week: Nederlands Dans Theater en Scapino Ballet

Deze week staan er twee voorstellingen eenmalig op de planken: op vrijdag 1 juni vindt het International Young Patrons Gala van het Nationale Opera & Ballet plaats en Shortcuts XL van het Nederlands Dans Theater en Korzo producties. Woensdag 6 juni gaat Twools van het Scapino Ballet in première.

International Young Patrons Gala van het Nationale Ballet 

Vanavond vindt het jaarlijkse Gala van de Young Patrons Circle van het Nationale Opera & Ballet terug. Voeg je naast alle grote sterren op de rode loper en geniet van al het moois dat het Nationale Opera & Ballet te bieden heeft. De dresscode is black tie en lange jurk.

Leden van de Young Patrons Circle krijgen een gratis kaart en toegang tot de exclusieve afterparty. Ben je nog geen lid? Klik hierhttp://ypc.operaballet.nl/en/join-now om een Young Patron te worden en ontvang een gratis kaart.

Première: 01/06(vr) | Nationale Opera & Ballet Amsterdam| Tickets

Shortcuts XL van NDT en Korzo

Op vrijdag 1 juni staat het Shortcuts XL op de planken, waarmee NDT en Korzo talentvolle choreografen ‘de stap naar de grote zaal’ helpen te zetten. Een stap die in de danspraktijk niet altijd van zelfsprekend is. 

Voor dit project worden succesvolle choreografieën uit de samenwerking tussen NDT en Korzo geselecteerd en krijgen jonge makers de kans hun werk op het grote podium aan het publiek te tonen. Zij worden hierbij gestimuleerd en begeleid op zowel technisch als artistiek gebied. 

Première: 01/06(vr) | Zuiderstrandtheater Den-Haag | Tickets 

Twools van Scapino Ballet

Een opwindende voorstelling vol vaart waarin korte dansstukken, van topchoreografen en nieuw talent, elkaar non-stop opvolgen. Twools beleefde zijn eerste editie in 1999 en is al bijna twintig jaar een kleurrijke staalkaart van het moderne ballet. 

Een must see voor dansfans en een speeddate voor beginnende dansliefhebbers. Artistiek directeur Ed Wubbe nodigt voor deze editie een nieuwe generatie creatieve makers uit die op een persoonlijke manier stil staan bij de tijd waarin we leven.

Première: 06/06(wo) |Theater Rotterdam Schouwburg | Tickets