Satyagraha - Korzo producties

Crowdfundingactie: Indiase dans ontmoet opera

Help jij mee om de opera Satyagraha van Philip Glass te voltooien in een bijzondere uitvoering met twee koren en Indiase en moderne dansers? En zo bij te dragen aan de bijzondere artistieke uitwisseling, en daarbij de talentontwikkeling en training van de zangers en dansers te ondersteunen?

De opera Satyagraha van de wereldberoemde componist Philip Glass is geïnspireerd op Mahatma Gandhi’s filosofie van geweldloos verzet. De componist gaf persoonlijk toestemming aan Korzo producties en Kwekers in de Kunst om zijn opera uit te voeren in een nieuwe enscenering met Indiase moderne dans. Het publiek werd al verrast in 2015 en 2016 met de eerste twee Aktes. In het jaar van Glass’ 80e verjaardag willen zij deze muzikale happening voltooien in een uitvoering met 60 westerse - en Indiase koorzangers, operazangers, Indiase dansers, moderne dansers en muzikanten.

Uitwisseling van muziek- en danscultuur

Aan de voorstelling werken zestig zangers van het Indiase Zangam koor en Theaterkoor Dario Fo samen met professionele operazangers, muzikanten en dansers. Om een dergelijk moeilijk modern werk, deels met amateurzangers uit te voeren, wordt er intensief getraind. Ook is de uitwisseling van de diverse culturele uitingen een belangrijk onderdeel van de repetities. Zo trainen koorleden van Zangam op zangtechniek en leert het Dario Fo koor in het zingen van Sanskriet. Ook zijn bij dit project dansers uit zowel de moderne dans als de Indiase dans betrokken, die samen eenzelfde uitwisseling hebben als de zangers.

Korzo producties is op zoek naar financiële steun voor de voltooiing van deze opera, de talentontwikkeling en verdere training van de zangers en dansers die meedoen. Donereren kan tot 15 juli op de website van Voordekunst.

Meer inspiratie