De Dansers

De dansers is een Utrechtse gezelschap van dansers en muzikanten. Het gezelschap is onder leiding van choreograaf/ danser Josephine van Rheenen en componist/ muzikant Guy Corneille. Ze maken ‘dansconcerten’: een organische samenkomen van moderne dans en livemuziek.

De Dansers spelen voorstellingen met meeslepende, toegankelijke en intuïtieve verhalen over bevrijding en overgave. De Dansers wil inspireren tot persoonlijke verbinding en lijfelijkheid, juist in een samenleving waarin we zoveel op schermpje. De Dansers gelooft in de bijzondere waarde van dans op jonge leeftijd. Met ruim 130 voorstellingen per jaar bereikt De Dansers jaarlijks 18.800 bezoekers.

Kinder- en jeugddansvoorstellingen in Nederland op een rijtje.
Reportage - 10 jun 2020

Een overzicht van Nederlandse kinder- en jeugddansgezelschappen, en hun opkomende voorstellingen, die niet mogen ontbreken aan danskennis!

Reportage - 18 mei 2018

Samen met Theater Strahl zet het jeugd dansgezelschap De Dansers en Wies Merkx hun nieuwe voorstelling The Basement op de planken.

Foto Jörg Metzner
Reportage - 1 nov 2017

Jeugddansgezelschap De Dansers werkt aan The Basement op een bijzondere locatie in Berlijn. Lisa Reinheimer zoekt hen op in Duitsland.

Liefde van Maas theater en dans, foto: Phile Deprez
Nieuws - 18 sep 2017

Guy Corneille (27) en Liefde van Maas theater en dans kregen een Gouden Krekel uitgereikt tijdens de laatste dag van het Theater Festival in Amsterdam.

Foto: Liefde van Maas, Phile Deprez
Nieuws - 23 feb 2017

De VSCD-Jeugdtheaterjury heeft twee dansvoorstellingen van Maas bekroond met een Zilveren Krekel 2017. Liefde (8-88 jaar) en Sell Me Your Secret behoren tot de 'meest indrukwekkende jeugdproducties'.

Ten Noorden van Nergens - De Dansers. © Brooke DiDonato
Review - 15 jun 2016 - Joost Goutziers

Gezien op Oerol 2016.

Het hoeft niet met zachte hand, ook met  harde hand ontdek je jezelf en de ander. In 'Ten Noorden van Nergens' van De Dansers is voorzichtigheid ver te zoeken. En dat maakt het tot een voorstelling waar de energie van af spat.

Foto: Joerg Metzner - Roses
Nieuws - 11 nov 2015

Dwars tegen het kwaad in strijden, wetend dat je niet gaat winnen. Daar gaat 'Roses' van De Dansers over. Op het Lichtblicke Festival in Nürnberg won 'Roses' de prijs voor de beste voorstelling.

Nieuws - 24 jun 2015

De Dansers zijn na analyse van Dutch Culture uitgeroepen tot één van de meest bereisde gezelschappen. In 2014 stond De Dansers in de categorie ‘dans’ op nummer één, dit jaar werd ze ingehaald door De Stilte.

Nieuws - 1 mei 2015

Op 3, 4 en 5 mei kan men in Utrecht herdenking via moderne dans beleven. Met Roses maakte De Dansers in 2013 een ode aan Die Weisse Rose, het door Hans en Sophie Scholl opgerichte studentenverzet tegen het Duitse Nazi-regime.

©  Joerg Metzner, De Dansers, Roses
Review - 29 apr 2015

Roses door De Dansers laat zien dat dans thema's als saamhorigheid, oorlog en onderdrukking kan uitdrukken zonder een narratief te verbeelden. Nooit sentimenteel, maar een sterk staaltje ‘tough love’.

Pagina's

Abonneren op De Dansers