De Parade

Foto via Pexels. Theaterfestival de Parade kan misschien volgend jaar niet doorgaan.
Nieuws - 29 jul 2020

Theaterfestival Parade krijgt geen subsidie, kan niet doorgaan in verband met Corona en kan volgend jaar waarschijnlijk niet doorgaan.

Na 30 jaar wachten debuteert Scapino eindelijk op de Parade
Nieuws - 18 jun 2019

Het moest er een keer van komen, Scapino Ballet op Theaterfestival de Parade. Deze zomer is het na 30 jaar eindelijk zover.

Foto: Joep van Aert
Nieuws - 26 nov 2015

De Nederlandse podiumkunstenfestivals luiden de noodklok. Ze verzoeken de Tweede Kamer dringend om 2,4 miljoen euro vrij te maken voor de podiumkunstenfestivals in Nederland. Dat schrijven ze in een open manifest.

Foto Marjon Broeks, Internationaal Danstheater - Boma
Review - 30 jun 2015

Choreograaf Corneliu Ganea brengt met 'Boma' een 'battle of cultures' met wederzijds respect. Succesvol wisselt Ganea in iedere dans vloeiende moderne dansbewegingen af met opzwepende staccato Keniaanse dansbewegingen. Nu nog te zien op de Parade!

De Parade, Modernde dans
Nieuws - 24 jun 2015

Behalve theater en muziek biedt Festival De Parade ook genoeg dans om uit te kiezen. De redactie van Dans Magazine maakte een overzicht van de dansvoorstellingen die absoluut het zien waard zijn.

Nieuws - 6 aug 2014

Van 8 tot en met 12 augustus staat een verkorte versie van de nieuwe voorstelling L.O.V.E. van Cecilia Moisio op de Parade in Amsterdam. L.O.V.E. gaat over het grenzeloze en euforische gevoel van geluk en liefde.

Nieuws - 9 mei 2013

Op festival de Parade in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam kun je deze zomer het kleinste langslopende theate

Review - 17 aug 2012

Theaterfestival de Parade is iedere zomer voor menig Nederlander vaste prik, ook voor mij. Vandaag kwam ik alleen niet  voor de kleurrijke eettentjes, zweefmolen of Silent Disco. Dit keer kwam ik voor de voorstelling. Een samenwerking tussen schrijfster Dunya Khayame en regisseur Marco Gerris van cross-over dansgezelschap ISH.

Abonneren op De Parade