Na 30 jaar wachten debuteert Scapino eindelijk op de Parade

Na 30 jaar wachten debuteert Scapino eindelijk op de Parade

Het moest er een keer van komen, Scapino Ballet op Theaterfestival de Parade. Deze zomer is het na 30 jaar eindelijk zover. Het Rotterdamse dansgezelschap speelt dan TOF van Nicole Caruana op de festivallocaties van Rotterdam en Amsterdam.

Scapino op de Parade met ‘TOF’

In april was de Amerikaanse choreografe in Rotterdam om met de Scapino dansers een stuk te maken voor het reizende theaterfestival. In juni komt ze weer terug om de choreografie af te maken. Het thema: thuiskomen op een plek die nooit verandert. Waar je jezelf kunt zijn en waar het goed is. Met dat ideaal voor ogen beginnen zeven dansers aan hun reis. TOF is een aanstekelijke choreografie met ontroerende scènes en subtiele humor.

Scapino laat de show in eigen stad in première gaan

De Parade begint traditiegetrouw in Rotterdam, dit jaar op vrijdag 21 juni. Het festival trekt daarna via Den Haag naar Utrecht en sluit op 25 augustus af in Amsterdam. Naast Scapino’s optreden staan bijna tachtig andere shows op het menu. Het merendeel van de voorstellingen wordt speciaal voor de Parade gemaakt en is dus alleen deze zomer te zien.

‘TOF’ is van 25 t/m 30 juni te zien op de Parade in Rotterdam en van 21 t/m 24 augustus in Amsterdam. 

Klik hier voor meer informatie.

Meer inspiratie