Dansend miniatuurtheater Freak du Chique op De Parade

Dansend miniatuurtheater Freak du Chique op De ParadeOp festival de Parade in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam kun je deze zomer het kleinste langslopende theater ter wereld te zien, namelijk het guerillatheatertje Freak du Chique, dat gerund wordt door miniatuurtheaterdirecteur met grootheidswaanzin Monty Mo.

In het theatertje wordt de show Damsels in Distress opgevoerd, een mix van poppentheater, muziek en dans. Damsels in distress gaat over wat je doet als je voor het laatst in de spotlights staat en het publiek kan laten zien wie je bent. Hierbij worden rolpatronen schaamteloos en vol plezier doorbroken.De show bestaat uit diverse poppentheateracts voor volwassenen. In deze dansante en muzikale acts geven grote vergeten vrouwen uit de geschiedenis, verpopt tot miniaturen, zich letterlijk en figuurlijk bloot. Denk hierbij aan Lolita, de zus van Shakespeare en de vrouw van het monster van Frankenstein. De shows zijn gruwelijk, vrolijk en sprookjesachtig tegelijk.

Freak du Chique

Freak du Chique is een samenwerking van jonge kunstenaressen uit allerlei disciplines: beeldend kunstenares Esmée Kulik maakt de poppen, vormgeefster Stefanie Bonte bouwt het theater en danseres Maaike Ebben, poppenspeelster Babiche Ronday en danser/acteur Wensley Piqué bespelen de poppen. De muziek wordt verzorgd door Marnix Ike, de eindregie is in handen van Roy Grünewald en de dramaturgie wordt gedaan door Marcel van der Grijn.

Donateurs / sponsoren gezocht

Om alles daadwerkelijk te kunnen realiseren zoekt Monty Mo nog donateurs en sponsoren. Met jouw bijdrage kun je een steentje bijdragen aan de bouw van het miniatuurtheater en de professionals van Freak du Chique steunen. Kijk op Voor de kunst of de website van Freak du Chique voor meer informatie.

Theaterfestival de Parade

De Parade reist deze zomer weer door Nederland. Dit jaar zijn er bijna negentig verschillende theater-, dans- en muziekvoorstellingen te zien en vijfenveertig muziekoptredens. Ook voor kinderen is er een speciaal programma samengesteld. De Parade staat van 20 tot en met 30 juni in Rotterdam, van 5 tot en met 14 juli in Den Haag, van 19 juli tot en met 4 augustus in Utrecht en van 9 tot en met 25 augustus in Amsterdam. Kijk op de website voor het complete programma.