Rudi van Dantzig

Beeld poster Alan Land
Nieuws - 8 sep 2022

Ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum van Alan Land bij het Nationale Ballet presenteert Alan Land de tentoonstelling ‘The Weight of Existence’.

Rudi van Dantzig. Bron: Wkimedia Commons
Reportage - 4 aug 2017

Rudi van Dantzig zou vandaag 84 jaar zijn geworden. Van Dantzig maakte meer dan vijftig balletten die over de hele wereld werden uitgevoerd.

Blink - Junior Company. © Juanjo Arques
Review - 9 mei 2017 - Joanna Fox

Voor de 4e editie van Juniors Go Dutch danst de Junior Company een klassieker van Petipa, choreografieën van de drie 'Vans' en van drie jonge choreografen. Opmerkelijk, want de drie ‘Vans’ in een balletprogramma is uitzonderlijk. 

 Igone de Jongh & Jozef Varga met cameraman voor De Nachtwacht. © Mart Goossens
Nieuws - 9 sep 2016

Ter promotie van het nieuwe balletprogramma Hollandse Meesters dansen drie koppels zich een weg door de vele ruimtes in het Rijksmuseum, Amsterdam, een tocht die eindigt voor De Nachtwacht. Bekijk hier de promofilm!

Vier letzte Lieder - Toer van Schalk. Bron: Het Nationale Ballet
Nieuws - 17 aug 2016

In september wordt choreograaf en ontwerper Toer van Schayk 80 jaar. Ter gelegenheid van zijn verjaardag danst het Nationale Ballet een eerbetoon aan Van Schayk. Ook verschijnt er een boek en organiseert filmmuseum Eye Amsterdam een speciale avond. 

Junior Company Blink Juanjo Arques
Review - 15 feb 2015

De tweede stop van het tourneeprogramma van de Junior Company is theater De Meerse in Hoofddorp. Hier genoot het publiek op donderdag 12 februari van Balletklassiekers en moderne meesters.

Junior Company tournee 2015
Nieuws - 1 jan 2015

De Junior Company danst in het voorjaar van 2015 een nieuw tourneeprogramma met wereldpremières Juanjo Arques & Robert Binet. Balletklassiekers en moderne meesters is te zien van 6 februari tot en met dinsdag 19 mei 2015.

Nieuws - 16 aug 2014

Het Nationale Ballet opent op zaterdag 13 september het nieuwe balletseizoen met een gala, een avond vol hoogtepunten uit het balletrepertoire. 

Nieuws - 26 mei 2014

Het Nationale Ballet keert in augustus 2014 terug op Lowlands. Na het uiterst succesvolle debuut op Lowlands in 2011 is het voor de tweede keer dat Het Nationale Ballet aan zal treden op het festival.

Nieuws - 20 feb 2014

In het nieuwe seizoen presenteert Het Nationale Ballet een bijzonder en gevarieerd programma met vier wereldpremières, twee Nederlandse premières, drie reprises en De Junior Company brengt een coproductie met ISH. Dat belooft wat!

Pagina's

Abonneren op Rudi van Dantzig