Remi Wörtmeyer

Danser Remi Wörtmeyer Australiër Remi Wörtmeyer (Adelaide) kwam in 2010 als grand sujet in dienst bij Het Nationale Ballet en werd een jaar later bevorderd tot tweede solist. Met ingang van 1 januari 2013 is Remi bevorderd tot eerste solist bij het dansgezelschap. Remi is opgeleid aan de Australian Ballet School en danste aansluitend bij The Australian Ballet in Melbourne en, gedurende een jaar, bij het American Ballet Theatre in New York.

Dansprijzen Remi Wörtmeyer

Remi is winnaar van de Walter Burke Award (2005) en won zilver tijdens de 8th Asian Pacific International Ballet Competition in 2001. Het gezaghebbende danstijdschrift Dance Europe plaatste Remi in 2011 op de vijftiende plaats in een internationale top-100 van dansers die een uitmuntende prestatie hebben geleverd. In september 2013 werd hij geëerd met de Alexandra Radius Prijs.

New Moves 2018 Nationale Ballet dansers choreograaf
Review - 29 jun 2018

Op zaterdag 23 juni ging New Moves in première. In deze voorstelling werden de stukken opgevoerd waarin de dansers deze keer de choreograaf mocht spelen.

Nieuws - 26 apr 2018

Marijn Rademaker en Daniel Camargo zijn genomineerd voor de Benois de la Danse 2018 in de categorie 'beste danser'. Ook wel de Oscars van de dans.

Anna Ol & Artur Shesterikov in Onegin. Foto Marc Haegeman
Nieuws - 13 okt 2017

Opnieuw krijgt Het Nationale Ballet een hoge waardering in de jaarlijst van Dance Europe met in totaal twintig eervolle vermeldingen. Een meer dan in 2016.

Prijswinnaars Anna Tsygankova, Remi Wörtmeyer met hun Awards vergezeld door Ted Brandsen, directeur van Het Nationale Ballet.
Nieuws - 28 apr 2016

Anna Tsygankova en Remi Wörtmeyer, eerste solisten van Het Nationale Ballet, zijn 25 april 2016 beiden uitgeroepen tot de meest expressieve danser tijdens de vijfentwintigste editie van het Dance Open Festival in Sint Petersburg, Rusland.

Jewels Nationale Ballet
Review - 18 feb 2015

Balletvoorstelling Jewels keert eindelijk terug op het podium van de Nationale Opera & Ballet. Jewels ging 12 februari in première en de dansers van Het Nationale Ballet maakten wederom indruk met dit fonkelende drieluik.

Nieuws - 1 mei 2014

Anna Tsygankova en Remi Wörtmeyer, eerste solisten van Het Nationale Ballet, zijn op 28 april 2014 beiden in de prijzen gevallen tijdens het Gala Dance Open 2014 in Sint Petersburg, Rusland. Anna Tsygankova won de meest prestigieuze prijs tijdens het Gala: de Dance Open Grand Prix. Remi Wörtmeyer veroverde de Publieksprijs.

Nieuws - 8 apr 2013

Als officiële kick-off van de samenwerking tussen Het Nationale Ballet en ICKamsterdam presenteren beide gezelschappen de w

Abonneren op Remi Wörtmeyer