Remi Wörtmeyer nieuwe eerste solist Nationale Ballet

Wörtmeyer nieuwe eerste solist Nationale Ballet. Foto door Angela SterlingHet Nationale Ballet heeft er per 1 januari 2013 een nieuwe eerste solist bij, namelijk de Australiër Remi Wörtmeyer. Wörtmeyer begon in 2010 bij het Nationale Ballet als grand sujet en werd een jaar later bevorderd naar tweede solist. Als eerste solist met zijn sterke techniek en intrigerende aanwezigheid op het toneel, zal hij vanaf 7 februari 2013 te zien zijn in het nieuwe programma Best of Balanchine.

Remi Wörtmeyer

Sinds zijn derde levensjaar is ballet de grote passie van Wörtmeyer. Hij werd opgeleid aan de Australian Ballet School, danste daarna bij The Australian Ballet in Melbourne en gedurende een jaar bij het American Ballet Theatre in New York. Hier viel hij al op door zijn virtuositeit, techniek en sprankelende persoonlijkheid.Wörtmeyer heeft voor zijn danstalent al verschillende prestigieuze dansprijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de Walter Burke Award in 2005 en hij stond in 2011 op de vijftiende plaats van de internationale top 100 lijst van danstijdschrift Dance Europe.

Naast danser is Wörtmeyer ook choreograaf. Hij creëerde voor het Nationale Ballet onder andere het stuk La Source, wat onderdeel uitmaakte van het programma Sterrenstof dat eerder dit jaar gedanst werd.

Beeld: Angela Sterling