Solisten Nationale Ballet genomineerd voor Benois de la Danse

Eerste solisten Marijn Rademaker en Daniel Camargo van Het Nationale Ballet, zijn genomineerd voor de prestigieuze Russische dansprijs. De Benois de la Danse 2018 wordt op dinsdag 5 juni uitgereikt in het Bolshoi Theater in Moskou.

 

Beide solisten genomineerd in categorie ‘beste danser’

Marijn Rademaker is genomineerd in de categorie 'beste danser' voor zijn rol in het ballet Two and Only bij Het Nationale Ballet van choreografe Wubkje Kuindersma.
Daniel Camargo is in dezelfde categorie genomineerd voor zijn rol in Shostakovich Trilogy bij Het Nationale Ballet van choreograaf Alexei Ratmansky en voor zijn uitvoering van Solor in La Bayadère, die hij in 2017 danste als gastsolist bij het Tokyo Ballet.
 

Opnemen tegen Bolshoi Ballet en English Ballet

Beide dansers moeten het in de categorie 'beste danser' opnemen tegen dansers van onder andere het Bolshoi Ballet, Het Ballet van de Parijse Opera en English National Ballet.
Onder de genomineerde dansers zijn ook Jurgita Dronina en Isaac Hernandez, voormalig eerste solisten van Het Nationale Ballet. Dit jaar worden er prijzen uitgereikt in de categorieën choreografie, beste ballerina & beste danser, beste nieuwe compositie en beste scenografie.
 

Nieuwe pas de deux door Remi Wörtmeyer

De winnaars van de Benois de la Danse, ook wel de Oscar van de dans genoemd, worden bekendgemaakt tijdens het Benois Gala in het Bolshoi theater te Moskou, Rusland op dinsdag 5 juni 2018. Tijdens het Benois Gala zullen Marijn Rademaker en Daniel Camargo beiden optreden. Marijn Rademaker danst samen met Timothy van Poucke de pas de deux Two and Only van Wubkje Kuindersma. Daniel Camargo danst samen met Igone de Jongh een nieuwe pas de deux die gemaakt wordt door Remi Wörtmeyer.

 
Benois de la Danse

De Benois de la Danse is de belangrijkste internationale balletprijs. De prijs, ook wel de Oscar van de dans geheten, werd in 1991 in Moskou in het leven geroepen door de International Dance Association en wordt jaarlijks toegekend aan de meest uitmuntende prestaties op het gebied van dans van het afgelopen jaar. Sinds 1995 maakt de Benois de la Danse onderdeel uit van UNESCO's World decade of culture.