Nanine Linning

Dansvoorstelling Silver © Annemone Taake
Review - 18 jan 2017 - Joanna Fox

Dance Company Nanine Linning / Theater Heidelberg schotelt het publiek een donkere toekomst voor. In Silver, een multidisciplinaire dansvoorstelling, manipuleren humanoîde robots de postmoderne mens. Linning nodigt uit tot discussie hierover.

Commercial Bijenkorf by choreographer Nanine Linning and director Clara van Gool ©YouTube
Reportage - 13 jun 2016

In 2016 worden er voor het eerst geen Drie Dwaze Dagen meer georganiseerd door de Bijenkorf. Wij, de webredactie van Dans Magazine, zullen nooit de Drie Dwaze Dagen van 2012 vergeten. Nanine Linning maakte toen een even dolle tv-commercial. Hier te zien.

Kalle Kuikkaniemi - Nanine Linning/Theater Heidelberg, ©Hieronymus B.
Nieuws - 9 jun 2016

Ed Wubbe draagt, na de 30ste editie dit jaar, zijn artistiek directeurschap van het Choreografenconcours in Hannover over aan Nanine Linning. Linning is sinds 2013 als jurylid al nauw betrokken bij het Internationele Choreografenconcours. 

Foto: Bryndis Brynjolfsdottir- Ed Wubbe, Scapino Ballet
Interview - 19 sep 2015

Het Scapino Ballet viert komend seizoen haar zeventigste verjaardag. Tijd om de balans op te maken in een gesprek met artistiek leider Ed Wubbe.

Nieuws - 5 mei 2014

Morgen is het zover: de Rotterdamse Dansweek begint! Van 6 tot en met 13 mei zijn er in de Rotterdamse Schouwburg acht dansvoorstellingen te zien van befaamde dansgezelschappe en choreografen, zoals Ed Wubbe, Jan Martens, Conny Janssen, Nanine Linning en Anne Teresa De Keersmaeker.

Nieuws - 25 apr 2014

ZERO van Nanine Linning is in Duitsland een echte hit gebleken. De grootse, meeslepende en theatrale voorstelling is non stop uitverkocht, ontving lovende recensies en haalde zelfs de cover van Europa’s belangrijkste dansmagazine Tanz. Van 22 april tot en met 13 mei toert ZERO van Dance Company Nanine Linning door Nederland.

Nieuws - 23 apr 2014

Tijdens de Dansweek, die van 6 tot en met 13 mei plaats vindt, zijn in de Rotterdamse Schouwburg acht dansvoorstellingen te zien van befaamde choreografen en dansgezelschappen, zoals Ed Wubbe, Jan Martens, Conny Jansen, Nanine Linning en Anne Teresa De Keersmaeker.

Nieuws - 31 mei 2013

Aanstaande zondag, 2 juni, staan jonge dansers centraal in het televisieprogramma NTR Podium.

Nieuws - 27 sep 2012

Cinedans zorgt ervoor dat de bezoekers van de Nederlandse Dansdagen op 4, 5 en 6 oktober niet alleen kunnen genieten van dans o

Nieuws - 25 sep 2012

We weten dat het Nationale Ballet wel eens in de etalage staat met kerst, maar dit is even wat anders.Choreografe Nanine Linning maakte samen met dansfilmmaker Clara van Gool een commercial voor de Drie Dwaze Dagen.

Abonneren op Nanine Linning