Rotterdamse Dansweek gaat van start

De Rotterdamse Dansweek loopt van 6 tot en met 13 mei.Morgen is het zover: de Rotterdamse Dansweek begint! Van 6 tot en met 13 mei zijn er in de Rotterdamse Schouwburg acht dansvoorstellingen te zien van befaamde dansgezelschappe en choreografen, zoals Ed Wubbe, Jan Martens, Conny Janssen, Nanine Linning en Anne Teresa De Keersmaeker.

De Dansweek in de Rotterdamse Schouwburg

De Dansweek gaat op 6 mei van start met een voorstelling van het Scapino Ballet. Het gezelschap geeft een kijkje achter de schermen met een interactieve presentatie waarin je de werkwijze van Ed Wubbe en zijn choreografieën te zien krijgt. Ook zie je de dansers van het Scapino Ballet live aan het werk met fragmenten uit de laatste voorstellingen.

Op 7 mei kun je vervolgens genieten van de film Meeting Alice, over verschillende performers op leeftijd van onder andere ex-danser en medeoprichter van het NDT Jaap Flier. De film dient als voorprogramma voor de avondvullende voorstelling The dog days are over van Jan Martens.

Klik hier voor een overzicht van alle dansvoorstellingen tijdens De Dansweek.

Kaarten bestellen

Koopt u een kaartje voor de voorstelling Bartók/Mikrokosmos van Rosas/Anne Teresa de Keersmaeker of voor Zero van Nanine Linning dan mag u voor €5,- extra naar een dansvoorstelling in de Kleine Zaal of de Krijn Boon Studio tijdens De Dansweek. Dit kunt u aangeven bij uw online bestelling of telefonisch bij onze kassa: 010 4118110 of de website van de Rotterdamse Schouwburg.