Jonge dansers in NTR Podium

Jonge dansers in NTR PodiumAanstaande zondag, 2 juni, staan jonge dansers centraal in het televisieprogramma NTR Podium. Je ziet in de uitzending een reportage van het selectieproces om de jonge danser te kiezen die dit jaar Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de Eurovision Young Dancers in Gdansk, Polen.De choreografen Nanine Linning, Marco Gerris en Juanjo Arques hebben samengewerkt met jonge talenten van verschillende dansopleidingen en vervolgens drie talenten geselecteerd: Daan van de Laar, Angèlle Peters en Sedrig Verwoert. Hoe dit in zijn werk ging zie je in deze uitzending van NTR Podium. Ook zie je de speciale choreografie die Ed Wubbe, de artistiek leider van het Scapino Ballet, creëerde met de geselecteerde dansers en de solo’s die de drie talenten maakten met behulp van hun begeleidende choreograaf. Op basis van dit materiaal is door de jury, bestaande uit Conny Janssen (Conny Janssen Danst), Adriaan Luteijn (Introdans) en Floor Eimers (Het Nationale Ballet) danser Sedrig Verwoert gekozen om dit jaar ons land te vertegenwoordigen tijdens de Eurovision Young Dancers in juni.

Sedrig Verwoert

De twintigjarige Verwoert is geboren in Paramaribo, maar tegenwoordig woonachtig in Zaandam. Hij begon al met dansen toen hij drie jaar oud was en zijn favoriete stijlen zijn klassiek ballet en moderne dans. In 2011 deed hij mee met So You Think You Can Dance, waar hij tot de zesde liveshow is gekomen. Op dit moment maakt Verwoert geen deel uit van een dansgezelschap. Dit is natuurlijk wel zijn uiteindelijke doel, maar nu wil hij eerst zijn dansopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten afmaken.

Eurovision Young Dancers

Eurovision Young Dancers is een soort Eurovisie Songfestival, maar dan voor dansers. De competitie wordt sinds 1985 georganiseerd en vindt één keer in de twee jaar plaats. Aan het evenement kunnen dansers meedoen in de leeftijd van 15 tot 21 jaar. Nederland doet dit jaar voor de tiende keer mee en wist één keer te winnen, namelijk met Milou Nuyens in 2005.

NTR Podium: Jonge Dansers is zondag te zien op Nederland 2 om 13.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.ntrpodium.nl.

Foto van espensorvik, verkregen via Flickr.